Bόλος-Αστέρας Τρίπολης 1-2: Ανώτερος ποιοτικά, «κάθαρισε» από το πρώτο 20σάλεπτο (highlights)

Ο Αστέρας έφυγε από το Πανθεσσαλικό στάδιο με τους τρείς βαθμούς της δεύτερης νίκης του στην 5η αγωνιστική της Super League, επικρατώντας του Βόλου με 2-1 και πιστοποίησε την ανωτερότητα του απέναντι στους γηπεδούχους που βρίσκονται ένα επίπεδο χαμηλότερα, συγκριτικά με την περσινή ομάδα του. Ο Αστέρας έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ ο Βόλος συνεχίζει χωρίς νίκη και έχει δυο βαθμούς.

Φυσική απόροια της έναρξης του αγώνα και του ρυθμού

που είχε στο πρώτο 20σάλεπτο, ήταν τα δυο γρήγορα γκολ που σημείωσε ο Αστέρας σε τρείς τελικές προσπάθειες του. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν επιθετικές πρωτοβουλίες,, πιέζοντας ψηλά τα χαφ του Βόλου και ήταν ταχύτατοι στις αντεπιθέσεις και από τις δυο πλευρές, με αποτέλεσμα η άμυνα των γηπεδούχων να μην μπορεί να ακολουθήσει στο ίδιο μοτίβο.

Ο Αστέρας στην πρώτη του τελική στο ματς άνοιξε το σκορ (7′). Ο Καρμόνα έκανε τη σέντρα και ο Ασλανίδης έκανε κακή απομάκρυνση. Ο Μιριτέλο πήρε το ριμπάουντ και με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε ευκαιρία με το βολ πλανέ του Μπαρτόλο και την μπάλα να περνά άουτ στο 16′ και έξι λεπτά αργότερα, το δεύτερο γκολ προήλθε από “στημένη” μπάλα.

Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκρόζντανιτς νίκησε δύο αντιπάλους στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2 στο 22′). Στο 33′, ο Σίτο δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ, ενώ στο 40′, ο Βόλος με την ωραία, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούνα, ο Nίκος Παπαδόπουλος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Σίτο που απείλησε τον Παπαδόπουλου, ολοκληρώθηκαν οι ευκαιρίες του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ημίχρονο ο τεχνικός του Βόλου, Κώστας Μπράτσος έκανε τριπλή αλλαγή στην 11άδα, προσδοκώντας την βελτίωση απόδοσης των γηπεδούχων και την αλλαγή ροής της αναμέτρησης. Η πρώτη αντίδραση ήρθε στο 53′ με το πέναλντι που καταλογίστηκε στον τερματοφύλακα του Αστέρα, Παπαδόπουλου, γιατί στον “αέρα”, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, χωρίς να βρεί την μπάλα με γροθιά, “γκρέμισε” τον Σιέλη, ο οποίος έπαθε εξάρθρωση ωμοπλάτης και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου. Η εύστοχη εκτέλεση από τον Τρουϊγέ διαμόρφωσε το 1-2 (59′), παρά την ασθενή απόκρουση του Ν. Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας απείλησε εκ νέου στο 69′, όταν ο Μάντζης βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Τάχατος επενέβη την τελευταία στιγμή και παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 80, ο Ενγκίν που αντικατέστησε τον Κουεντίν, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα, ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, με το ωραίο μακρινό σουτ του Καλτσά και την απόκρουση του Συμεών Παπαδόπουλου στη γωνιά του.

ΒΟΛΟΣ: Σ. Παπαδόπουλος , Άλχο, Σιέλης (58′ Ταχιάτος), Ασλανίδης (46′ Γκλάβτσιτς) , Λούνα, Τσοκάνης, Τρουϊγέ, Μπερτόγλιο (46′ Κομπα), Ντέλετιτς (46′ Μαχαίρας), Κουεντίν (79′ Ενγκίν), Γκαρσία.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (89′ Ζουγλής), Μουνάφο (96′ Ντιαρα), Κρέσπι, Μπαρτόλο (86′ Σουρλής), Σίτο (67′ Καλτσάς), Μιριτέλο (67′ Μάντζης).

Keywords
Τυχαία Θέματα