Blue Horizon: Ελεύθεροι με όρους ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος του Blue Horizon, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει για την προφυλάκιση ή μη των δύο μελών του πληρώματος μετά τις πολύωρες απολογίες τους και έτσι την τελική απόφαση έλαβε το δικαστικό συμβούλιο.

Προφυλακισμένοι πλοίαρχος και ύπαρχος

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση δολοφονίας του 36χρονου κατηγορούνται και έχουν ήδη προφυλακιστεί ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος.

Ο υποπλοίαρχος

νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση. Ο ίδιος στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

“Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνιση”.

Ωστόσο, τα ηχητικά ντοκουμέντα από τους διαλόγους που ακολούθησαν μεταξύ του πληρώματος αποκαλύπτουν πως όχο μόνο δεν προσπάθησαν να σώσουν τον άτυχο άνδρα αλλά προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Εξάλλου, το φως της δημοσιότητας έχουν δει και τα βίντεο, με το πλήρωμα να σπρώχνει τον 36χρονο από το πλοίο ενώ ο καταπέλτης ήταν κατεβασμένος και το πλοίο να αναχωρεί κανονικά, ενώ το άψυχο σώμα του βρισκόταν στη θάλασσα.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα