Blizzard: Επιτυχής η προσπάθεια μείωσης των αρνητικών συμπεριφορών στο Overwatch

Όταν τα μεγάλα μέσα πιάνουν δουλειά.

Το νέο σύστημα επιβράβευσης των συμπαικτών της Blizzard κατάφερε να "φτάσει" άκρως θετικά αποτελέσματα, σε αντίθεση με τα μαζικά κύματα "bans" του παρελθόντος.

Όπως ανέφερε ο Jeff Kaplan στο GDC 2019 (ευχαριστούμε PCGamesInsider), η επιβράβευση των καλών συμπαικτών κατάφερε να μειώσει αρχικά τις αρνητικές συμπεριφορές εντός των chats του Overwatch κατά 26% στην Αμερική και κατά 16% στη Νότια Κορέα.

Η πρόοδος συνεχίστηκε έπειτα από τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς φαίνεται, ότι τα loot drops, τα οποία είναι και επιβραβεύσεις για όσους κριθούν καλοί συμπαίκτες, αποτελούν ισχυρό κίνητρο βελτίωσης των συμπεριφορών των "λιγότερο κοινωνικών" παικτών.

50-70% των παικτών επιβραβεύουν τους άξιους συμπαίκτες τους και οι "ομορφιές" των online multiplayer παιχνιδιών έχουν μειωθεί κατά 40% σε κάθε match.

Σύμφωνα με το Variety, μέχρι και οι ίδιοι οι παίκτες συμφώνησαν, πως το νέο σύστημα της Blizzard ήταν αυτό το "κάτι", που χρειαζόταν το παιχνίδι.

Πλέον με τη συγκατάθεση και των παικτών, η Blizzard δεν έχει παρά να συνεχίζει να επενδύει στο σύστημα επιβραβεύσεων, για να μπορέσει να προσφέρει στο κοινό της ένα κατάλληλο gaming περιβάλλον.

Πριν φύγετε, μην ξεχνάτε ότι η Blizzard φαίνεται, πως έχει λάβει υπόψη την περίπτωση ενός συστήματος pick 'n' ban για το Overwatch.

Ο Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN-Greece (έτσι λέει τουλάχιστον) και όταν δεν πετάει λογοπαίγνια, τότε ίσως θα παραπονιέται για την κατάσταση του Assassin's Creed ή θα παίζει MTG Arena, ή θα τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.

IGN Greece Overwatch: 'Ανοικτό' το ενδεχόμενο αλλαγής του Pick Phase Overwatch: Ο Baptiste έρχεται πολύ σύντομα Κατέφτασε νέος ήρωας στο Overwatch

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα