Με διαφορετικό σενάριο ήρθε το God of War, μετά από ένα χρόνο ανάπτυξης

"Γράφαμε το σενάριο για ένα χρόνο, και ήταν το λάθος σενάριο."

Ο επικεφαλής του God of War, Cory Barlog, μίλησε στο GDC 2019 για το πώς έπρεπε να ξαναγραφτεί το σενάριο καθώς και πώς το παιχνίδι είναι μια συνέχεια και όχι ένα reboot.

Πριν ξεκινήσει το γράψιμο για το σενάριο του παιχνιδιού, ο Barlog ήθελε να ξεκαθαριστεί πως η SIE Santa Monica δεν θα έκανε reboot

την σειρά, άλλα θα την επέκτεινε. Σύγκρινε τις μυθολογίες του God of War με “γαλαξίες που εξαπλώνονται σε ένα πλήρη σύμπαν, όπου τα πάντα υπάρχουν ταυτόχρονα , και απλά διαχωρίζονται από τη γεωγραφία.”

“Ρίξαμε τόση δουλεία στον χαρακτήρα του Kratos, οπότε δεν βγάζει νόημα να την αλλάξουμε. Για εμάς τα πρώτα 7 παιχνίδια είναι σαν ένα κεφάλαιο από την ζωή του χαρακτήρα.”

“Τον πρώτο χρόνο υπήρχαν πολλά σημαντικά σημεία που αγνόησα και έτσι έκανα μεγάλη βλακεία και έπρεπε να ξαναγράψουμε το σενάριο. Το κάναμε αυτό για ένα χρόνο και τελικά ήταν το λάθος σενάριο. Δεν έδινα σημασία, και η ιστορία είχε αρχίσει να παίρνει λάθος δρόμο.”

Όταν ξεκίνησε το γράψιμο του καινούργιο σεναρίου, ο Barlog συγκεντρώθηκε σε μερικές σημαντικές αρχές. Όλα έπρεπε να περιστρέφονται γύρω από την ανάπτυξη των χαρακτήρων: αφήγηση, μάχη και εξερεύνηση. Από τις αναβαθμίσεις για όπλα/πανοπλίες μέχρι τον Kratos να μαθαίνει στον Atreus πώς να είναι θεός, και τον Atreus να μαθαίνει στον πατέρα του πώς να είναι άνθρωπος.

Τελικά ο Barlog ξαναέφτιαξε αυτές τις αρχές αλλάζοντας την “αφήγηση” σε ” πατέρα και γιo,” περεταίρω διευρύνοντας το πόσο σημαντική είναι αυτή η σχέση στην ιστορία του παιχνιδιού. Ήθελε η μάχη να είναι κοντινή και προσωπική, ώστε να είναι πάντα κοντά στο δράμα. Παρομοίως, η εξερεύνηση θα ενδυνάμωνε τον παίχτη και θα έδινε έμφαση στην ανακάλυψη.

Ο Barlog μίλησε για το πώς ο George Miller (που είναι γνωστός για την δημιουργία του Mad Max) τoυ έδωσε συμβουλές για το ότι το γράψιμο πρέπει να μεταφέρεται με ένα ενεργό και δραματικό τόνο. Αυτό μεταφράστηκε με το να παίζουμε το παιχνίδι αντί να το βλέπουμε, παίρνοντας μέρος στο “ξετύλιγμα” του δράματος.

Επίσης, μάθαμε και άλλες πληροφορίες, όπως το όνομα Atreus, που επιλέχτηκε στο τέλος του 2016 και ότι στην αρχή της παραγωγής το παιχνίδι λεγόταν God of War 4.

Σε άλλα νέα σχετικά με την ανάπτυξη του God of War, διαβάστε για τον δημιουργό μάχης να μας δίνει πληροφορίες για το πρώτο boss fight του παιχνιδιού, την SIE Santa Monica να μοιράζεται μαζί μας μερικά διασκεδαστικά bugs από την δημιουργία του God of War, καθώς και πώς οι ιδέες του Barlog για DLC θα έπαιρναν πολύ χρόνο για να φτιαχτούν.

Το God of War ήταν για πολλούς(συμπεριλαμβανομένων και εμάς) το παιχνίδι της χρονιάς και δεν μπορούμε να περιμένουμε για το τι θα δούμε στο μέλλον απο τους δημιουργούς.

Για περισσότερα νέα από τον gaming κόσμο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Γιάννης είναι αρθρογράφος για το IGN Greece. Όταν δεν παραπονιέται για την κατάσταση του gaming, μπορείτε να τον βρείτε στα social media. Ή και όχι.

IGN GreeceGod of War: Όλο το παρασκήνιο πίσω από το Demo της Ε3 2016Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τα Annual Dice AwardsGod of War: Η περίεργη ιστορία και ta bugs γύρω από τη βάρκα του παιχνιδιού

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα