Aζάρ: Ο μεγάλος άτυχος της Ρεάλ

Όπως έγινε γνωστό, ο Βέλγος μέσος θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου με πρόβλημα στον αστράγαλο και θα λείψει τουλάχιστον για ένα μήνα.

Ο τελευταίος τραυματισμός, είναι άλλο ένα πλήγμα για τον 31χρονο Βέλγο, ο οποίος μετακόμισε το 2019 από την Τσέλσι στη Ρεάλ για να επιβεβαιώσει τo στάτους του ως παίκτης παγκόσμιας κλάσης, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι κυριολεκτικά από την πρώτη του μέρα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Marca, o Αζάρ από το 2019-20

που παίζει στους «μπλάνκος» έχει υποστεί 14 τραυματισμούς και έχει μείνει εκτός δράσης για συνολικά 529 μέρες!

Στις τρεις σεζόν του στην Ισπανία, με το ζόρι έχει παίξει πάνω από 20 ματς ανά περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις.

Το 2019-20 έπαιξε 22 αγώνες (43% των συνολικών ματς της Ρεάλ), το 2020-21 σε 21 (40%) και φέτος 22 (52%) πριν έρθει ο νέος τραυματισμός.

Στην πρώτη του χρονιά έμεινε συνολικά 187 μέρες εκτός λόγω τραυματισμών, στη δεύτερη είχε τραυματιστεί επτά φορές (έξι με μυικά προβλήματα), ενώ φέτος έλειψε μόλις 26 μέρες πριν «λαβωθεί» ξανά στον αστράγαλο, αλλά πλέον είχε χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να μην έχει ποτέ αγωνιστικό ρυθμό.

Όπως αναφέρει η Marca, η Ρεάλ του προσέφερε την ευκαιρία να αποχωρήσει τον περασμένο Ιανουάριο (έχει συμβόλαιο έως το 2024).

Όμως ο ίδιος παρουσιάστηκε αποφασισμένος να μείνει για να παλέψει.

Η απόφασή του να περάσει την πόρτα του χειρουργείου αποτελεί το τελευταίο του χαρτί για να ξεπεράσει οριστικά τα προβλήματα και να επιστρέψει ξανά στα επίπεδα απόδοσης στα οποία τον είχαμε θαυμάσει με την Τσέλσι και την Εθνική Βελγίου…

Keywords
Τυχαία Θέματα