“Au revoir Bebel..” : Η Παρί αποχαιρετά ένα σύμβολο του σινεμά και της ιστορίας της!

“Με μεγάλη θλίψη ολόκληρη η οικογένεια του Παρί Σεν Ζερμέν έμαθε για τον θάνατο του Ζαν Πολ Μπελμοντό τη Δευτέρα, σε ηλικία 88 ετών.Ο εθνικός μας «Μπεμπέλ», ο οποίος θα παραμείνει για πάντα ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς των Γάλλων, ήταν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που έπαιζε για πολύ καιρό επιμελώς ως τερματοφύλακας…”

Αυτό είναι ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες η Παρί Ζεν

Ζερμέν στο πλαίσιο της οικουμενικής συγκίνησης που προκαλεί ο θάνατος ενός «τοτέμ» του Γαλλικού Σινεμά και όχι μόνον!

«Και τώρα… ο Αλέν Ντελόν έμεινε μόνος!» μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που συνοδεύουν από χθες την είδηση στην παρτίδα του «Bebel»..
Οι σινεφίλ τον γνώριζαν καλά.. Πολύ καλά, καθώς αυτό το «είδωλο» της 7ης τέχνης είχε κάνει τόσα πολλά, από το 1956 μέχρι και το 2009 όταν έλαμψε για τελευταία φορά!


Ήρθε λοιπόν η ανερχόμενη δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου από την Πόλη του Φωτός να μας υπενθυμίσει μια άλλη πτυχή της ζωής του… Αυτή με την στάμπα της φίλαθλης ιδιότητας, γνωστοποιώντας – σε όσους δεν το είχαν υπόψη πως ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ήταν ένας λάτρης των σπορ, έχοντας παίξει και στον πραγματικό ρόλο του γκολκίπερ, και εκ των συνιδρυτών – παρακαλώ – της Παρί Σεν Ζερμέν!

Το 1973, τρία χρόνια μετά την τυπική αναγνώριση του συλλόγους από της Τοπικές αρχές του αθλητισμού του Παρισιού, μαζί με τον Ντανιέλ Εκτέρ και τον Φράνσις Μπορέλι, ο Μπελμοντό είχε συμμετάσχει στην αναγέννηση της ομάδας παραμένοντας πιστός στο σύλλογό του, πάντα παρών στις κερκίδες για να βοηθήσει με πολλούς τρόπους την ομάδα της καρδιάς του παρέα με τον φίλο του, αναγνωρισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη εκείνης της εποχής, Σαρλς Ζεράρ στον υπεύθυνο ρόλο του αντιπροέδρου!!
Η «Παρί» τότε, το 1972 προσπαθούσε να ορθοποδήσει στην 3η κατηγορία και κατόπιν άρχισε μια ανοδική πορεία προς την μετέπειτα Ligue 1!
Κάποια στιγμή τον ρώτησαν εάν έβαλε χρήματα στην ομάδα, εκείνα τα χρόνια κι αυτός δεν το αρνήθηκε :
«Με ρωτάτε αν έβαλα χρήματα; Πολλά έβαλα… Κρίμα που στην πορεία δεν κράτησα κι ένα ποσοστό ως μέτοχος…»
Ο «Μπεμπέλ» ήταν πάντα εκεί… Πιστός φίλαθλος κι όχι μονάχα του ποδοσφαίρου καθώς του άρεσε πάρα πολύ η πυγμαχία αλλά και το τένις, με πάμπολλες παρουσίες στις εξέδρες του Ρολάντ Γκαρός!

AppleMark


Κάπου τα τελευταία χρόνια, δεν έκρυβε την αντίθεσή του σε αυτή την «καταιγιστική» οικονομική πολιτική του συλλόγου, διαφωνώντας ανοιχτά με τα πολλά χρήματα που επενδύονται υπέρ της δυναμικής του συλλόγου αλλά και εις βάρος, ταυτόχρονα, των άλλων ομάδων της χώρας.
Στα κοινά του συλλόγου του Παρισιού κινήθηκε για λίγα χρόνια και ο γιός του «Μπεμπέλ», Πολ Αλεξάντρ ο οποίος στην πορεία προτίμησε την ταχύτητα φθάνοντας μέχρι τις πίστες της Φόρμουλα 1 ενώ ο εγγονός του Ζαν Πολ Μπελμοντό, λάτρης κι αυτός της ταχύτητας έχει πάρει μέρος στο παγκοσμίου φήμης ράλι του Λε Μαν!


Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό δεν ζήτησε ποτέ μια «δικιά» του σουίτα στο Παρκ Ντε Πρενς… Θα μείνει όμως Σύμβολο του συλλόγου, όπως αφήνει ανεξίτηλα αποτυπωμένη την μορφή του στην Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου!!

Keywords
Τυχαία Θέματα