Ant-Man and The Wasp Review

Η απαραίτητη χαλάρωση μετά το Infinity War.

Όταν κυκλοφόρησε το "Ant-Man" το 2015, οι προσδοκίες των περισσότερων δεν ήταν υψηλές, αλλά ο σκηνοθέτης Peyton Reed μας έδωσε μια ιδιαίτερη υπερηρωική περιπέτεια, που μπορεί ο κίνδυνος και τα ρίσκα να μην ήταν τεράστια, αλλά ήταν διασκεδαστική, πιο οικογενειακή και με ελαφρώς διαφορετικό στυλ από τις υπόλοιπες, ώστε να θεωρηθεί μια ακόμα επιτυχία της Marvel

και να μας κάνει να την απολαύσουμε με το παραπάνω. Οι Marvel/Disney ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο και κρατώντας τον Reed ως σκηνοθέτη, μας δίνουν τώρα την τέλεια filler ταινία στο MCU για να καλυφθεί το κενό μέχρι τη συνέχεια του "Avengers: Infinity War".

To "Ant-Man and the Wasp" δεν συνεχίζει την ιστορία του "Avengers: Infinity War" αλλά του "Captain America: Civil War", ακόμα κι αν διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά από αυτό. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παντελώς αποκλεισμένο από τα μεγάλα γεγονότα του MCU που συμβαίνουν αργότερα. Είναι όμως πιο προσωπικό και ήπιο, με μικρούς ανταγωνιστές, χωρίς να διακινδυνεύει ο κόσμος.

Ο Scott Land (Paul Rudd) βρίσκεται σε υπό κατοίκον περιορισμό μετά από συμφωνία στο τέλος του "Civil War", που έκανε ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Προσπαθώντας να ισορροπήσει την σπιτική ζωή και τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια πρόκληση που του αναθέτουν η Hope Ban Dyne (Evangeline Lilly) και ο δόκτωρ Hank Pym (Michael Douglas). Ο Scott πρέπει να ξαναφορέσει το κοστούμι του και να μάθει να πολεμάει δίπλα στη Σφήκα, ως μια δεμένη ομάδα που δουλεύει μαζί για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν.

Το "Ant-Man 2" επικεντρώνεται στην οικογένεια και την φιλία, είτε αυτό αφορά τους πρωταγωνιστές είτε τους ανταγωνιστές της ταινίας. Ο Scott Lang σε αντίθεση με άλλους υπερήρωες έχει ένα μικρό παιδί για το οποίο πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο πατέρας και μετά ήρωας. Παρομοίως, ο Hank Pym και η Hope van Dyne το μοναδικό πράγμα που θέλουν είναι να βρουν τη χαμένη μητέρα της οικογένειας (Michelle Pfeiffer). Έτσι λοιπόν η ταινία δεν αφορά κάποιο τεράστιο ρίσκο ή κάποια παγκόσμια απειλή, αλλά την προσπάθεια αυτών των ηρώων να ισορροπήσουν την οικογενειακή τους ζωή με την επικινδυνότητα του να είσαι "σούπερ".

Το sequel, όπως και ο προκάτοχός του, δεν φέρει κανένα βάρος και είναι αρκετά μικρότερο από το συνηθισμένο μέγεθος των ταινιών του MCU (λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα). Παίζει στο πιο οικογενειακό είδος, με αρκετές πανέξυπνες σκηνές δράσης που χρησιμοποιούν εξαιρετικά την αυξομείωση μεγεθών αντικειμένων και προσώπων, και κυνηγητό σε μορφή ταινιών ληστείας. Άξιο αναφοράς ότι η "Wasp" στον τίτλο της ταινίας δεν είναι απλά εκεί για να ομορφαίνει το τοπίο, αλλά έχει μεγαλώσει κατά πολύ ο ρόλος της, σε επίπεδο που πολλές φορές μπορεί να νιώσεις ότι έχει μέχρι και περισσότερο screen time από τον Ant-Man. Πάντως, σίγουρα της ανήκουν οι εντυπωσιακότερες σκηνές μάχης.

Όπως στο "Doctor Strange", έτσι κι εδώ έχουμε την ύπαρξη ενός παράλληλου realm πραγματικότητας, το Quantum Realm, το οποίο είδαμε πρώτη φορά για πολύ λίγο στην πρώτη ταινία. Σε αυτό είναι χαμένη η Janet van Dyne που προσπαθούν να σώσουν οι Hank και Hope. Παρά την σημαντικότητα του για την ταινία όμως, η παρουσίαση του είναι αρκετά χαοτική και βεβιασμένη, με αποτέλεσμα να μην δίνεται ποτέ η ευκαιρία να το "χωνέψει" ο θεατής σωστά. Όπως λέει και ο Scott στην ταινία είναι απλά σαν να να κολλάνε την λέξη "κβαντικό" μπροστά από άλλες και αυτό να αρκεί για τους υπολοίπους.

Οι Rudd, Lilly και Douglas επιστρέφουν στους MCU ρόλους που τους γνωρίσαμε, εξίσου άνετοι στους χαρακτήρες τους όπως και στην πρώτη ταινία. Η δυναμική μεταξύ τους μάλιστα είναι ακόμα καλύτερη και οι σκηνές τους βγαίνουν αβίαστα. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο βέβαια για τους υπόλοιπους, παλιούς και νέους χαρακτήρες της ταινίας, που σε αντίθεση με τους τρεις πρωταγωνιστές, είναι ίσα ίσα σκιαγραφημένοι απλά για να υπάρχουν. Ευτυχώς, καλύπτουν τα κενά και τις σκηνές ακριβώς όπως χρειάζεται ώστε να μην μπεις στον κόπο να αναρωτηθείς πόσο χρήσιμοι ή ρηχά γραμμένοι είναι.

PS: Η πρώτη post-credits scene (μετά τους πρώτους τίτλους τέλους)είναι το κανονικό τέλος της ταινίας.

Read more on [SITE_NAME]Αλλαγή... μεγεθών και ταχυτήτων στο νέο κλιπ του "Ant-Man and the Wasp"Διαγωνισμός: Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Ant-Man and the Wasp/Αντ-Μαν και η Σφήκα"Ant-Man and the Wasp - "Wings and Blasters" Clip

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα