Boy Missing Review

Εντός του ιστού της αράχνης.

Ένα κωφάλαλο παιδί βρίσκεται περιπλανώμενο. Η αστυνομία θα το ανακρίνει και θα προκύψει πως απήχθη από κάποιον άγνωστο. Η μητέρα του κωφάλαλου και κακοποιημένου Victor, διάσημη δικηγόρος, θα συνεργαστεί με την αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τα πράγματα όμως θ' αλλάξουν πλεύση, προκαλώντας δυσάρεστες κι απρόσμενες εξελίξεις.

Η ισπανική κινηματογραφική βιομηχανία αποτελεί ενίοτε μια ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή κινηματογραφική σχολή, διαφορετικού ύφους απ' την αντίστοιχη γαλλική ή ιταλική, αν και πλέον, το 2018, η παγκοσμιοποίηση έχει εισέλθει για

τα καλά και στους κανόνες αισθητικής του κινηματογράφου, κάνοντας δυσδιάκριτες πλέον τις όποιες διαφορές. Η Ισπανίδα Mar Targarona, στην δεύτερη μεγάλου μήκους της με τίτλο “Boy Missing” (ελλ. τίτλος Απαγωγή), επιστρατεύει όλες τις επιρροές της από αντίστοιχα αμερικάνικα θρίλερ, τον Hitchcock αλλά και την ευρωπαϊκή αστυνομική λογοτεχνία και παραδίδει ένα φιλμ φιλόδοξο, που χωρίς να συγκλονίζει και να εντυπωσιάζει, είναι αρκετά αξιόλογο για το είδος.

Με σύμμαχο τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη του “El Cuerpo” “Contratiempo”, Oriol Paulo, το φιλμ χτίζεται με την τακτική του μεγάλου Hitchcock, βασισμένη στην ανατροπή, αναστρέφοντας τα αρχικά δεδομένα, αλλάζοντας τη ροή και καταλήγοντας αλλιώς σε σχέση με το πρώτο μέρος. Πρόκειται γενικώς για καθαρόαιμο θρίλερ μυστηρίου, με ατμοσφαιρική και μουντή φωτογραφία και μια απειλητική αύρα να πλαισιώνει τους ήρωες και τους γρίφους που προκύπτουν συνεχώς, ένα εξίσου δυνατό χαρτί του φιλμ και μάλιστα, τις περισσότερες φορές με τρόπο πειστικό και όχι εκβιαστικό όπως δυστυχώς συνηθίζεται. Χάρη στο προσεγμένο σενάριο του Paulo, η αγωνία και το μυστήριο κυριαρχούν, τα στοιχεία του παζλ απλώνονται με τρόπο που δεν μπερδεύουν, αλλά υποβοηθούν την εξέλιξη της πλοκής δίχως να προδίδουν spoiler, ενώ πολύ δυνατή είναι και η ερμηνεία του νεαρού Marc Domenech, στον ρόλο του κωφάλαλου Victor, με υποκριτική συναισθηματικά φορτισμένη που δίνει περαιτέρω πόντους.

Σε γενικές γραμμές, όλα εξελίσσονται ομαλά στο “Boy Missing”, χωρίς συγκλονιστικές εξάρσεις, αλλά με σταθερό ρυθμό και σασπένς μέχρι το τέλος περίπου, με κάποιες ενδιάμεσες φλυαρίες-παραφωνίες (που δεν γκρεμίζουν το σύνολο), όπως για παράδειγμα, το ότι κάποια κοινωνικά θέματα που απασχολούν το σενάριο, προσπερνώνται γρήγορα χωρίς να δίνεται ο ανάλογος χρόνος. Επίσης, κάποια ενδιάμεσα γεγονότα λειτουργούν σαν μια γρήγορη γέφυρα μέχρι να έρθει το φινάλε, δίνοντας την εντύπωση του βιαστικού, κάτι που στερεί τη δυνατότητα απ' το φιλμ να απογειωθεί. Θεματικές όπως η διαφθορά, η βία ως βασική αιτία και αφορμή, η πτώση της οικογένειας, περνούν απ' το κινηματογραφικό φίλτρο του “Boy Missing”, που αν και όχι συγκλονιστικό, αποτελεί ένα καλοκουρδισμένο, στακάτο και προσεγμένο σε λεπτομέρειες φιλμ μυστηρίου κι αγωνίας, που σέβεται και ικανοποιεί τους φίλους του είδους.

Read more on [SITE_NAME]Κινηματογραφικός Οδηγός Ιουλίου - Εσείς ποιες θα δείτε;Η Jessica Chastain είναι η ζωγράφος και ακτιβίστρια Caroline Weldon στο trailer του "Woman Walks Ahead"Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 25/06 - 01/07

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα