And the winner is... England!

Η Αγγλία δε φημίζεται μόνο, αλλά όπως φαίνεται (υπο)στηρίζει την παράδοση… Η πρωταθλήτριά της έχει να καυχιέται για την δική της πρωτιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το πρωτάθλημά της για την φιλοξενία των κορυφαίων του κόσμου… Είναι στιγμές που οι αριθμοί μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας κι ας μην αρκεί αυτή για τους Άγγλους που ψάχνουν απεγνωσμένα μια διάκριση σε επίπεδο Εθνικής ομάδας.

Οι… σπιτόγατοι και οι ξενιτεμένοι

Η Αγγλία είναι η μοναδική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που όλοι οι ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας! Σε αυτή τη στατιστική κατηγορία την ακολουθεί
η Ρωσία, έχοντας τους 21 από τους 23 στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Αντίθετα από τις παραπάνω, οι ποδοσφαιριστές τόσο της Σουηδίας όσο και της Σενεγάλης, αγωνίζονται όλοι σε πρωταθλήματα άλλων χωρών. Κανείς από τις 23αδες των δύο αυτών χωρών δεν παίζει ποδόσφαιρο σε σύλλογο της Σουηδίας και της Σενεγάλης αντίστοιχα.

Η πρωτιά της Μάντσεστερ Σίτι

Ο σύλλογος με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση είναι η Μάντσεστερ Σίτι, αφού 16 από το ρόστερ της θα δώσουν το παρόν στα γήπεδα της Ρωσίας.
Την ομάδα του Γκουαρντιόλα ακολουθούν οι δύο σημαντικότεροι ισπανικοί σύλλογοι. Ρεάλ Μαδρίτης με 15 και Μπαρσελόνα με 14 παίκτες στο Μουντιάλ βρίσκονται πιο κοντά στην Σίτι στο σχετικό πίνακα.

Οι κορυφαίοι παίζουν στην Αγγλία

Στο Μουντιάλ θα βρεθούν συνολικά 736 ποδοσφαιριστές από 32 χώρες. Οι 124 από αυτούς αγωνίζονται στην Αγγλία, που είναι και η χώρα που φιλοξενεί επαγγελματικά τους περισσότερους από αυτούς που θα δούμε στα γήπεδα της Ρωσίας αυτό το καλοκαίρι.
Δεύτερη χώρα στην οποία εργάζονται συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η Ισπανία όπου βγάζουν το… μεροκάματο 81 ποδοσφαιριστές, ενώ ακολουθεί η Γερμανία όπου παίζουν 67.

Ο 45χρονος τερματοφύλακας και ο πιτσιρίκος Αυστραλός

Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου Εσάμ Ελ Χαντάρι είναι ο γηραιότερος της διοργάνωσης διανύοντας το 45ο έτος της ζωής του.
Νεότερος στη διοργάνωση είναι ο Ντάνιελ Αρζάνι που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας, ανήκει στη Μέλμπουρν Σίτι και γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1999.
Keywords
Τυχαία Θέματα