Alpha Review

Η αρχή μίας φιλίας χιλιετιών.

Είκοσι χιλιάδες χρόνια πριν, κάπου στην Ευρώπη, μια φυλή Homo Sapiens βγήκε για το μεγάλο κυνήγι της σεζόν. Ο γιος του αρχηγού, Keda, θα κυνηγήσει για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους άντρες αλλά, η αναμέτρηση με έναν βούβαλο θα τον φέρει στα πρόθυρα του θανάτου. Νομίζοντάς τον για νεκρό, η ομάδα θα τον αφήσει πίσω και ο Keda θα αγωνιστεί με τις συνθήκες του προϊστορικού κόσμου προκειμένου να βρει τον δρόμο για το σπίτι του. Αφού βρεθεί, όμως, αντιμέτωπος με μια αγέλη λύκων, ένα παρόμοιο συμβάν αλλά από την αντίθετη πλευρά θα αποτελέσει την αφετηρία μιας φιλίας

που μετράει χιλιάδες έτη, του ανθρώπου και του σκύλου.

Με ντοκιμαντερίστικο ύφος, ο Albert Hughes του "The Book of Eli" αφηγήθηκε τη δική του ιστορία για την εξημέρωση κάποιων κυνοειδών από τον άνθρωπο. Μια ιστορία που δεν είναι απαραίτητα αληθινή, αλλά κινηματογραφική, αφού το πεδίο στο οποίο πατάει είναι αρκετά θολό. Και θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει επικίνδυνο τόλμημα εκ μέρους του Hughes, να μιλήσει για μια ιστορία τόσο παλιά που κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πώς συνέβη και να την παρουσιάσει με έναν τρόπο σαν ντοκιμαντέρ.

Το σενάριο του Daniele Sebastian Wiedenhaupt διηγείται αυτή την ιστορία του Hughes, καλύπτοντας τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να προβάλει το κοινό με τόσο όμορφο και γλυκό τρόπο, που δεν δημιουργεί παράπονα. Ένα μεγάλο θετικό πρέπει να δοθεί στη γλώσσα που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί και δημιουργήθηκε για την ταινία. Οι διάλογοι δεν εξελίσσονται στα αγγλικά αλλά σε μία κατασκευασμένη γλώσσα, δομημένη με συλλαβές, αρκετά κοντά σε αυτή των πρώτων Homo Sapiens, ίσως όμως λίγο πιο ανεπτυγμένη από αυτό που υποθέτουμε.

Η όλη μαγεία του "Alpha" κρύβεται στη σκηνοθεσία. Με τη βοήθεια καλών, όχι των καλύτερων, γραφικών και cgi επάνω σε καναδικά τοπία αναπτύχθηκε ο κόσμος της ταινίας και η κάμερα μας οδηγούσε μέσα από πεδιάδες, χιονισμένα βουνά, σκοτεινούς βάλτους και πολλά ακόμα μέρη. Στην εισαγωγή της ταινίας, σκηνές άφηναν τον θεατή με το στόμα ανοιχτό περιμένοντας την εξέλιξη, μέσα από όλη τη δράση του κυνηγιού. Έναστροι ουρανοί συνόδεψαν τους δύο πρωταγωνιστές, άγριοι θηρευτές και καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν με τόσο ζωντανό τρόπο που η αγωνία ανέβαινε στα ύψη. Οι μουσικές νότες του Michael Stearns, ο οποίος έχει προηγούμενη εμπειρία στο ύφος του ντοκιμαντέρ, και με τη συνεργασία του Joseph S. DeBeasi, επικάλυψαν όμορφα το σύνολο, το οποίο συμπληρώθηκε άρτια από τα κοστούμια της Sharen Davis.

Σε επίπεδο υποκριτικής, το σενάριο μπορεί να μην είχε τρομερές απαιτήσεις ή μεγάλους διαλόγους/μονολόγους, χρειαζόταν ωστόσο μια απόδοση ταιριαστή σε όσα κατάφεραν οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας. Ο πρωταγωνιστής, Kodi Smit-McPhee, κατάφερε να μεταφέρει τη ζητούμενη ένταση και τα συναισθήματα που βίωνε ο χαρακτήρας του, όμοια και ο Jóhannes Haukur Jóhannesson ως ο πατέρας του, Tau, που πέτυχε μια σκηνή απερίγραπτου πατρικού πόνου.

IGN Greece Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 09/10 - 07/10 The Boys: Teaser Trailer - NYCC 2018 Mortal Engines - Trailer #3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα