A.V.A: Dog Tag: Συνέντευξη με τον Robin Seo

Ο business manager της Red Duck Inc., μας μιλά για τον διάδοχο του Alliance of Valiant Arms.

1) Αυτή την φορά έχετε τον απόλυτο έλεγχο της δημιουργίας σας, χωρίς να βασίζεστε σε κάποιον publisher. Για ποιο λόγο πήρατε αυτή την απόφαση και πώς πιστεύετε ότι αυτή θα επηρεάσει την πορεία του A.V.A: Dog Tag στην άκρως ανταγωνιστική αγορά των First-Person Shooters;

“Όταν πήραμε την απόφαση να κυκλοφορήσουμε

το A.V.A: Dog Tag μέσω του Steam, έπρεπε να εξετάσουμε τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το game μας από τα υπόλοιπα First-Person Shooters της αγοράς. Αξιοποιώντας το feedback που είχαμε συλλέξει τα τελευταία 10 χρόνια (θυμίζουμε ότι το A.V.A κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007), καταφέραμε να εντοπίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά της δημιουργίας μας με βάση τα σχόλια των αφοσιωμένων παικτών. Συνειδητοποιήσαμε λοιπόν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο θεμελιώδης στόχος μας, δηλαδή να αναπτύσσουμε το game με βάση το feedback των παικτών.Την δεδομένη χρονική στιγμή ετοιμαζόμαστε για την δεύτερη closed beta, η οποία θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Είμαστε τυχεροί, καθώς έχουμε περισσότερα από 8.000 μέλη στο κανάλι μας στο Discord, με τα οποία συζητάμε για το παιχνίδι, συλλέγουμε feedback, παρουσιάζουμε και μοιραζόμαστε παρέα τις ιδέες μας, ενώ προετοιμαζόμαστε για το επίσημο λανσάρισμα του Α.V.A: Dog Tag που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2019.”

2) Είστε ευχαριστημένοι από το feedback που λάβατε από την alpha έκδοση; Ποιο στοιχείο του παιχνιδιού σας αρέσει περισσότερο στους παίκτες;

“Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το alpha testing. Εκατοντάδες άτομα μας παρείχαν εκτενές feedback και μας είπαν τι αλλαγές θέλουν να δουν στο μέλλον, ενώ παράλληλα άσκησαν εποικοδομητική κριτική σε συγκεκριμένους μηχανισμούς του παιχνιδιού που επιδέχονται βελτίωση. Με βάση το feedback, αρκετοί παίκτες βρήκαν θετικές τις αλλαγές που έγιναν στο rebalancing και το reworking των όπλων. Λάβαμε επίσης αρκετά θετικά σχόλια για την βελτίωση του οπτικού τομέα.

3) Πέρασε ποτέ από το μυαλό σας η ιδέα να αναπτύξετε ένα Battle Royale mode για το A.V.A : Dog Tag;

“Σκεφτόμαστε να εισάγουμε αρκετά διαφορετικά modes στον μέλλον, αλλά τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για κάποιο BR mode.”

4) Ποιος είναι ο “target gamer” που προσπαθείτε να προσεγγίσετε με το game σας;

“Το A.V.A: Dog Tag προτείνεται σε όλους όσους επιθυμούν μια φρενήρη First-Person Shooter εμπειρία. Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί FPS παίκτες που εστιάζουν την προσοχή τους στα eSports θα πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρουν το game, καθώς θα υπάρχει ενεργή συνεργασία με τις πλατφόρμες ESL και FACEIT, οι οποίες ειδικεύονται στην διοργάνωση πρωταθλημάτων και τουρνουά.

5) Κατά την άποψη σας ποιο στοιχείο διαφοροποιεί το A.V.A: Dog Tag από τους ανταγωνιστές του;

“Όλα τα όπλα στο παιχνίδι έχουν διαφορετικό recoil pattern, το οποίο επηρεάζεται με μοναδικό τρόπο από τα εξαρτήματα που προσθέτετε. Υπάρχουν επίσης τρία διαφορετικά classes, τα Pointman, Rifleman και Sniper. Κάθε class έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε υπάρχουν περισσότερες στρατηγικές επιλογές στα team matches. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν modify και customize τα όπλα τους με διαφορετικά attachments, όπως barrels, scopers, gripd, stocks και muzzles. Γενικώς μέσω των attachments, οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν το gunplay ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

6) Υπάρχουν μήπως σχέδια για μεταφορά του A.V.A: Dog Tag στις κονσόλες;

“Για την ώρα βρισκόμαστε στο beta στάδιο ανάπτυξης, θέματα όπως την μεταφορά στις κονσόλες και το cross-platform integration θα τα δούμε στο μέλλον.

7) Ποιες είναι οι βασικότερες διαφορές μεταξύ του A.V.A: Dog Tag και της προηγούμενης έκδοσης του παιχνιδιού;

“Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ο non-pay-to-win παράγοντας. Με βάση τα σχόλια του community, οι περισσότεροι παίκτες προτιμούσαν το Alliance of Valiant Arms όταν ήταν balanced χωρίς επιπλέον in-game περιεχόμενο, το οποίο διατίθεντο μέσω microtransactions. Με το A.V.A: Dog Tag θέλουμε να εστιάσουμε στα eSports, οπότε δεν σκεφτόμαστε να εισάγουμε κάποιο στοιχείο στο μέλλον, το οποίο θα μας βγάλει από αυτή τη ρότα. Κοινώς δεν θα υπάρχουν pay-to-win αντικείμενα.

8) Ποιες προκλήσεις καλείστε να αντιμετωπίσετε για να καταφέρετε να κυκλοφορήσετε το παιχνίδι σε παγκόσμια κλίμακα;

“Καταρχήν, όταν αναλύουμε το feedback, βλέπουμε διαφορές που προκύπτουν από την κουλτούρα και τις προτιμήσεις των παικτών σε παγκόσμια κλίμακα. Το να λανσάρεις και να υποστηρίξεις ένα προϊόν, προσπαθώντας παράλληλα να ικανοποιήσεις τις ανάγκες όλων των χρηστών από διαφορετικές περιοχές του κόσμου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Εντούτοις, από το στάδιο της alpha και μετά είχαμε επαφή με χιλιάδες χρήστες από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι συζήτησαν μαζί μας και μοιράστηκαν τις ιδέες τους, βοηθώντας μας σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.”

9) Θέλετε να δώσετε κάποιο μήνυμα στους αναγνώστες του IGN Greece σχετικά με το A.V.A: Dog Tag;

“Δεν έχει σημασία αν έχετε παίξει το A.V.A στο παρελθόν ή αν δεν έχετε ακούσει πότε για το game μας. Αν αγαπάτε τα First-Person Shooters και θέλετε να δοκιμάσετε το A.V.A: Dog Tag είστε ευπρόσδεκτοι στο community μας!”

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το A.V.A: Dog Tag διαβάστε το σχετικό preview μας.

IGN Greece Death Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018 Ο CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους" Gamescom 2018: A.V.A: Dog Tag Preview

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα