Μπενίτεθ: «Στην καρδιά μου η Νάπολι»

Για τα δύο χρόνια παρουσίας του στη Νάπολι, μίλησε ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχτηκε ότι έχει την ιταλική ομάδα στην καρδιά του και δεν δίστασε να μιλήσει και για τους Μαουρίτσιο Σάρι, Αντόνιο Κόντε.
Ο 58χρονος οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας και του ιταλικού Σούπερ Καπ, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2015, τρόπαια τα οποία παραμένουν τα τελευταία των «παρτενοπέι».

Mε το Κύπελλο Ιταλίας το 2014 (3-1 στον τελικό την Φιοτρεντίνα)

«Είχα δύο όμορφα χρόνια στη Νάπολι.
Παραμένει στην καρδιά μου», ανέφερε ο προπονητής της Νιουκάστλ στην Gazzetta dello Sport.
«Κερδίσαμε δύο τρόπαια, αλλά πρωτίστως γεννήθηκε μια ομάδα σπουδαίων παικτών. Γιατί έφυγα; Ο Ντε Λαουρέντις (πρόεδρος της Νάπολι) μου πρόσφερε ένα πολυετές συμβόλαιο, αλλά οι δύο κόρες μου ήταν μικρές και η οικογένειά μου ήθελε να επιστρέψει στην Αγγλία ή στην Ισπανία.
Το γεγονός παραμένει ότι η ΝάπολΙ είναι μοναδική. Πάντα προσπαθώ να βρεθώ στους χώρους που δουλεύω, με μερικούς ανθρώπους ειδικούς στο ταξίδι μου.
Ο Φάμπιο Πάτσια ήταν εξαιρετικός βοηθός, ενώ ο Ρκάρντο Μπιγκόν μου έφερε στην ομάδα, Κουλιμπαλί, Μέρτενς και Γκουλάμ.
Ο Mατζάρι έκανε καλή δουλειά και η ομάδα ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά η άφιξη παικτών όπως οι Aλμπιόλ, Καγεχόν και Mέρτενς βοήθησε τους νεαρούς να ανέβουν επίπεδο.
Ο Ρέινα, αξίζει επίσης ξεχωριστή αναφορά για τη συμβολή του στο γήπεδο και στα αποδυτήρια».

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ -
«Ο Κουλιμπάλι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Έχει φτάσει ήδη στο υψηλότερο επίπεδο της Serie A και μπορεί ακόμα να βελτιωθεί. Για μένα, ένας κεντρικός αμυντικός δίνει τον καλύτερο εαυτό του μεταξύ των ηλικιών 28 και 32 ετών.

ΓΙΑ KONTE - ΣΑΡΙ
«Η ομάδα του Σάρι η Τσέλσι πάει καλά, δείχνει στον αγωνιστικό χώρο την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αξίζει να έχεις μεγάλη πίστη σ΄αυτόν, αλλά πήρε επίσης μια εξαιρετική βάση από τον Κόντε.
Η Τσέλσι του Κόντε έπαιξε περισσότερο μηχανικό ποδόσφαιρο αλλά έπαιξε καλά. Υπό τις οδηγίες του Σάρι, οι παίκτες ντριμπλάρουν και διασκεδάζουν περισσότερο το παιχνίδι».
Keywords
Τυχαία Θέματα