92 βήματα για 5 πέναλτι!

Το γκολ που πέτυχε ο Πογκμπά στο 2-1 της ομάδας του με την Έβερτον ήρθε μετά από εκτέλεση πέναλτι που βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Έβερτον, για να πετύχει τελικά με ριμπάουντ το γκολ. Για να εκτελέσει αυτό το πέναλτι ο Γάλλος μέσος έκανε 26 βήματα!
Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται σήμερα ότι ο Πογκμπά έκανε περισσότερο χρόνο να εκτελέσει το πέναλτι, απ΄ότι ο Μπολτ για να τρέξει τα 100 μέτρα.

«Ήμουν τυχερός», δήλωσε ο Πογκμπά μετά το παιχνίδι.
«Το σημαντικό είναι ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο πέτυχα το γκολ. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η νίκη».
Συνολικά ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μετρήσει 92 βήματα συνολικά για να εκτελέσει 5 πέναλτι. Μέσος όρος 18,4 βήματα ανά ποινή!
Τα στατιστικά του Πογκμπά από την άσπρη βούλα:

Ομάδα Αριθμός βημάτων Αποτέλεσμα
Εναντίον της Λέστερ 17 Σκόραρε
Εναντίον της Μπράιτον 8 Σκόραρε
Εναντίον της Μπάρνλεϊ 18 Το έχασε
Εναντίον της Γιουνγκ Μπόις 23 Σκόραρε
Εναντίον της Έβερτον 26 Το έχασε

Ο Πογκμπά είπε γι΄αυτό το θέμα: «Προσπαθώ πάντα να αποσταθεροποιήσω τον τερματοφύλακα, ίσως ξέρουν πώς εκτελώ πια. Ίσως θα πρέπει να αλλάξω τεχνική, αν οι αντίπαλοι μου γνωρίζουν τα βήματα μου».

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Εθνική Γαλλίας, Πολ Πογκμπά, είχε πολύ τεταμένες σχέσεις με τον Μουρίνιο, αλλά ο Πορτογάλος έσπευσε να υπερασπιστεί τον παίκτη του, παρά την αστοχία του στο πέναλτι:

«Μου αρέσει πολύ όταν ένας παίκτης παίρνει πρωτοβουλία να εκτελέσει κάποιο πέναλτι, έχει την επιθυμία να το πάρει πάνω του. Δεν μου αρέσει ο Μίκι Μόουζες, οι εύθραυστοι παίκτες που φοβούνται και λένε: «Δεν αναλαμβάνω να εκτελέσω πέναλτι». Δεν μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει ο παίκτης που λέει «θέλω να το πάρω πάνω μου», όπως ο παίκτης της Κρίσταλ Πάλας, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, που με την Έβερτον έχασε πέναλτι και σήμερα (χθες) ανέλαβε και εκτέλεσε και τα δύο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

«Ο Πολ νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα. Οι τερματοφύλακες γνωρίζουν τη λειτουργία του, δεν κινούνται και περιμένουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την απόφασή του γι 'αυτό πρέπει να μάθει από αυτό αλλά για μένα το πιο σημαντικό το πράγμα είναι ότι θέλει να εκτελέσει πέναλτι και πάλι».
Keywords
Τυχαία Θέματα