86 οι νεκροί σύμφωνα με τους ιατροδικαστές – Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Σε βαρύ και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκαν την Πρασκευή το μεσημέρι στο Γουδί, οι νεκροτομές των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Οι ιατροδικαστές δήλωσαν ότι ολοκλήρωσαν το έργο τους σε 86 σορούς, ενώ η επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής μιλά για 83 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προϊστάμενου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έρευνα και πλέον μένει το έργο της ταυτοποίησης των σορών μέσω DNA, που ολοκληρώνεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το μεγαλύτερο μέρος
των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι απανθρακωμένοι, γεγονός που δυσχέραινε τη διαδικασία λήψης DNA για να γίνει η ταυτοποίηση τους.

Οι συγγενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τα απανθρακωμένα σώματα στο νεκροτομείο και δεχόταν ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων από το γενετικό τους υλικό.

Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης δουλειάς με την οποία έχουν επιφορτιστεί οι ιατροδικαστές είναι το γεγονός ότι, απ’ ότι οι ίδιοι λένε, δεν μπορούσαν να μείνουν ψύχραιμοι και να αποστασιοποιηθούν απ’ αυτή την τραγωδία ιδίως όταν ερχόταν η ώρα της νεκροτομής παιδιών.

Πλέον, στα νοσοκομεία παραμένουν 49 ενήλικες εγκαυματίες και 4 παιδιά ενώ κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα