19 χρόνια ban σε τοξικούς παίκτες του DotA 2

Επιτέλους μια σωστή κίνηση!

Οι παίκτες Dota 2 που εξαπατούν, αγοράζουν και πωλούν λογαριασμούς ή είναι τοξικοί έφαγαν bans από το παιχνίδι για μέχρι και δύο δεκαετίες.

Τα bans είναι αποτέλεσμα μιας ενημέρωσης στο matchmaking του Dota 2, η οποία κατέστησε σαφές ότι το παιχνίδι θα τιμωρήσει το smurfing, την κατάχρηση του role queue και εκείνων με χαμηλές βαθμολογίες συμπεριφοράς.

"Από την άποψη της αναπτυξιακής μας εστίασης, προχωρούμε προς τα εμπρός,

ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο απ' ό,τι συνήθως, εστιάζοντας στην ποιότητα των αγώνων", αναφέρει ένα blog post που εισάγει την ενημέρωση. "Πιστεύουμε ότι είναι η σωστή κίνηση, δεδομένου του πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι να κάνουμε την καθημερινή εμπειρία καλύτερη για όλους τους παίκτες."

Το Dota 2 έχει ένα σύστημα συμπεριφοράς που απονέμει βαθμούς για αθλητική και ειλικρινή συμπεριφορά, επιτρέποντας παράλληλα στους παίκτες να αναφέρουν άλλους που είναι ενοχλητικοί ή τοξικοί. Στο πίσω μέρος της ενημέρωσης, όσοι έχουν αναφερθεί τακτικά τώρα θα "τρώνε" bans (μερικοί μέχρι το 2038, που είναι ο μέγιστος χρόνος που οι προγραμματιστές μπορούν να εισάγουν ως ποινή).

Πολλοί έχουν ανταποκριθεί στις ειδήσεις θετικά. Ένα thread στο resetetra αναφέρει: "Επιτέλους μια καλή απόφαση. To Dota 2 είχε γίνει το πιο τοξικό playerbase όλων των παιχνιδιών". Άλλα φόρουμ επαίνεσαν την Valve για την απόφαση και γέλασαν με τις "salty" απαντήσεις των banned παικτών.

I just love the wording @DOTA2 used to describe their recent ban wave.

"Users that reach this low level of behavior in the game are too big of a tax on the rest of the community and are not wanted."

are not wanted #dota2 They know what they're doing.

— Jussi Hirvonen (@VsKatshuma) September 17, 2019

Τα bans είναι βασισμένα στον χρήστη, οπότε αν κάποιος που του έχει απαγορευτεί η είσοδος στο παιχνίδι, επιχειρεί να το "ξεγελάσει" με ένα smurf account, αυτό δεν θα λειτουργήσει. Οι αριθμοί τηλεφώνου, που συνδέονται με τους λογαριασμούς αυτούς, βρίσκονται σε ειδικές "μαύρες λίστες".

Πολλοί developers αρχίζουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη συμπεριφορά των παικτών. Πέρυσι, το Rainbox Six Siege άρχισε να ρίχνει bans σε όσους χρησιμοποιούν hate speech στο chat, ενώ το Overwatch εισήγαγε ένα σύστημα υποστήριξης για την ανταμοιβή της σωστής συμπεριφοράς.

Αν ο Θοδωρής "Ankh" Παπουτζόγλου δεν γράφει, θα παίζει κάποιο MMORPG ή θα τον βρείτε να μουρμουράει για κακά F2P MMO στο Instagram.

IGN Greece To Auto Chess απέκτησε το φθηνότερο Pass του H Valve ετοιμάζει standalone έκδοση του Dota Auto Chess Το Battle Pass του Dota 2 θα σας επιτρέπει να αποφύγετε παίκτες

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα