Gamescom 2019: The Eternal Cylinder Preview

Προσοχή κατολίσθηση!

Η ACE Team των αδερφών Bordeau είναι μια εταιρεία που ανά τακτά χρονικά διαστήματα μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δημιουργίες της. Όλα ανεξαιρέτως τα games της παρουσιάζουν σημαντικές ιδιομορφίες και μια εκλεπτυσμένη καλλιτεχνική αισθητική, όπως είδαμε στις περιπτώσεις των Abyss Odyssey,

Zeno Clash και Rock of Ages. Την δεδομένη χρονική στιγμή, η εταιρεία από το Σαντιάγκο εργάζεται πάνω στο τρίτο κεφάλαιο της σειράς Rock of Age, καθώς και σε ένα νέο, άκρως ενδιαφέρον IP, το οποίο ονομάζεται The Eternal Cylinder. Κατά την διάρκεια της φετινής Gamescom είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε για περίπου 30 λεπτά το The Eternal Cylinder και να βγάλουμε ορισμένα -ιδιαιτέρως θετικά- πρώτα συμπεράσματα.

To νέο εγχείρημα της ACE Team, περιγράφεται από τους δημιουργούς του, ως ένα “open-world survival adventure”. H λέξη survival χρησιμοποιείται στην προκειμένη περίπτωση για να υποδηλώσει τον σκοπό σας και όχι το genre του παιχνιδιού. Κοινώς εδώ δεν θα συναντήσετε τους παραδοσιακούς μηχανισμούς των survival games, όπως την ανάγκη να φροντίσετε για την διατροφή του χαρακτήρα σας. Το γεγονός αυτό δεν μειώνει τους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, καθώς και τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερκεράσετε για να επιβιώσετε στον ανοιχτό προς εξερεύνηση κόσμο του The Eternal Cylinder.

H ονομασία του παιχνιδιού προκύπτει πρακτικά από τον τεράστιο ογκόλιθο που θα συναντήσετε κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας. Ο ογκόλιθος αυτός (The Cylinder) άγνωστης προέλευσης κυλά με μανία συντρίβοντας τα πάντα στο πέρασμά του και αποτελεί τον βασικότερο κίνδυνο για την φυλή των Trebhums. H φυλή αυτή απαρτίζεται από τρισχαριτωμένα δίποδα πλάσματα, τα οποία μπορούν να μεταλλαχτούν, καταβροχθίζοντας την χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη. Οι παλαιότεροι από εσάς ενδεχομένως εντοπίσουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ των Trebhums και του Q*bert, ήρωα του ομώνυμου arcade game.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν αρχικά τον έλεγχο ενός Trebhum (στην πορεία μπορείτε να προσθέσετε αρκετά ακόμη στην αγέλη σας) θα χρειαστεί να αποφύγετε τον Cylinder, ο οποίος απειλεί να σας συντρίψει. Με βάση τα όσα είδαμε, η μόνη άμυνα που έχετε απέναντι σε αυτόν τον γιγάντιο ογκόλιθο είναι να ενεργοποιήσετε μια σειρά ενεργειακών πεδίων, τα οποία σταματούν προσωρινά το καταστροφικό έργο του. Για να επιβιώσετε θα χρειαστεί να μεταλλαχτείτε καταβροχθίζοντας φυτά ή άλλα μικρότερα πλάσματα. Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές μεταλλάξεις, κάθε μία εξ' αυτών αλλάζει την εξωτερική όψη του χαρακτήρα σας. Επιπροσθέτως, κάθε νέα μετάλλαξη δεν καταργεί την προηγούμενη, οπότε μέσω του character customization μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη για κάθε περίσταση.

Πέρα από την ποικιλία που χαρίζουν οι διάφορες μεταλλάξεις, το The Eternal Cylinder λαμβάνει χώρα σε έναν πραγματικά μαγευτικό κόσμο, έναν κόσμο που θέλεις να τον εξερευνήσεις απ' άκρη σ' άκρη. Από την μία πλευρά λοιπόν τα διαφορετικά mutations δίνουν την απαραίτητη “φρεσκάδα” στο gameplay και από την άλλη ο κόσμος είναι τόσο γοητευτικός που θες να χαθείς μέσα του. Ίσως είναι ακόμη νωρίς, εντούτοις το The Eternal Cylinder αναμένεται να αποτελέσει το magnum opus της ACE Team. Ελπίζουμε οι ταλαντούχοι developers να μην μας διαψεύσουν...

Το The Eternal Cylinder θα κυκλοφορήσει το 2020 για PC (διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του Epic Games Store) και κονσόλες, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN GreeceEverspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019Οι 11 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη Gamescom 2019Gamescom 2019: H παρουσία της PQube

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα