" Έπιασε" πεντάδα ο Αστέρας! (video)

Με τα γκολ των Μανιά, Τόνσο(2) και Δουβίκα ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 4-0 επί του Πλατανιά και έπιασε πεντάδα, από την άλλη πλευρά εξανεμίστηκαν οι ελπίδες των Κρητικών για παραμονή, αφού πλέον έχουν μόνο μαθηματικές.

Στους 36 βαθμούς ανέβηκαν οι Αρκάδες και έπιασαν την Ξάνθη στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, από την άλλη πλευρά οι Χανιώτες παρέμειναν ουραγοί με 10 βαθμούς και πλέον χρειάζονται ένα θαύμα ώστε
να μείνουν στην κατηγορία.

Τα πλάνα των δύο προπονητών...

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδης στο τέρμα, Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μπέρτος και αριστερά ο Κώτσιρας, στο κέντρο οι Μουνάφο και Ντουντού, ενώ οι Τσιλιανίδης, Τόνσο και Μαντίντα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μανιά.

Ο Γιάννης Χταζηνικολάου επέλεξε 4-5-1 με τον Κλιάιτς κάτω από τα δοκάρια, Ουές, Ντικαμονά , Μαλσά και Σκαρντοβέλι η αμυντική τετράδα, Πατράλης αμυντικό χαφ, με τους Αγγελόπουλο, Ντουαλά, Παπανικολάου και Ενσικουλού να τον πλαισιώνουν, ενώ ο Ουντότζι είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Κυρίαρχος ο Αστέρας, γκολ ο Μανιάς...

Οι Αρκάδες μπήκαν από την αρχή του αγώνα δυνατά και με σκοπό να πετύχουν κάποιο γρήγορο τέρμα ώστε να τους φύγει το όποιο άγχος υπήρχε. Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 3ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόνσο ο Ντουντού βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κλιάιτς, που μπλόκαρε εύκολα.

Δύο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Αστέρα απείλησαν ξανά, όταν ο Μανιάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, προσπάθησε με γυριστό σουτ να βρει εστία, αλλά απομάκρυναν οι παίκτες του Πλατανιά. Στη συγκεκριμένη φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, για χέρι του Μαλσά, αλλά ο διαιτητής Στυλιαράς έδειξε "παίζεται".

Ακόμα μια στιγμή για την ομάδα της Τρίπολης στο 8ο λεπτό όταν ο Τόνσο βρέθηκε μέσα στην περιοχή από την δεξιά πλευρά και με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Κλιάιτς που δεν ανησύχησε.

Τελικά το γκολ για τους Αρκάδες ήρθε στο 12ο λεπτό. ο Μαντίντα βρέθηκε έξω από την περιοχή, γέμισε με το αριστερό και εκεί ο Μιχάλης Μανιάς, κοντρόλαρε και με γυριστό σουτ κατάφερε να περάσει τη μπάλα ανάμεσα από τους αμυντικούς του Πλατανιά και να γράψει το 1-0, αυτό ήταν το ένατο τέρμα του Έλληνα επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Αστέρα όμως να συνεχίζει να είναι καλύτερος και έχει την κατοχή της μπάλας. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να απειλήσουν και η μοναδική αξιόλογη στιγμή τους στο πρώτο μέρος ήρθε στο 24ο λεπτό, με την αδύναμη κεφαλιά του Ντικαμονά που την μπλόκαρε εύκολα ο Αθανσιάδης που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν θεατής του αγώνα.

Ένα λεπτό αργότερα οι Αρκάδες έγιναν και πάλι απειλητικοί, όταν Μουνάφο και Τόνσο συνεργάστηκαν όμορφα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να στρώνεται στον Τσιλιανίδη, που σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των Χανιωτών.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήρθε στο 35’ και ήταν και πάλι για τον Αστέρα, ο Τόνσο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα με το εξωτερικό, για τον Μανιά, αλλά ο τελευταίος αν και βρέθηκε σε θέση τετ – α – τετ δεν κατάφερε να πλασάρει καλά, με αποτέλεσμα ο Κλιάιτς να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Στον ίδιο ρυθμό καθάρισε με άλλα τρία γκολ ο Αστέρας...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με τον Αστέρα να απειλεί δηλαδή. Ο Τόνσο ανέλαβε την εκτέλεση από την αριστερή πλευρά όπως επιτίθονταν οι Αρκάδες, με την μπάλα να περνάει από όλους και καταλήγει λίγο έξω από το δοκάρι του Πλατανιά.

Ο Πλατανιάς μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό απείλησαν με τον Ενσικουλού να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κινήθηκε προς το κέντρο της εστίας, με τον γκολκίπερ των Αρκάδων, αρχικά να διώχνει με γροθιές και στη συνέχεια να μαζεύει τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Και εκεί που οι Χανιώτες έδειχναν να πατάνε λίγο καλύτερα, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους στο 55’. Ο Κώτσιρας έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Τόνσο να μπαίνει ανάμεσα στα δύο στόπερ και με κεφαλιά να γράφει το 2-0, που στην ουσία τελείωσε και το ματς.

Ο Αστέρας δεν σταμάτησε εκεί και σκόραρε ακόμη ένα γκολ στο 77’. Μετά από φάση διαρκείας ο Μουνάφο βρέθηκε φάτσα με το 3-0, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Χανιωτών που έδιωξε με τα πόδια, στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Δουβίκα, που με εξαιρετικό ανάποδο ψαλίδι έγραψε το 3-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 4-0 με τον Ισνάλντο να σερβίρει στον Τόνσο που βρέθηκε μόνος του, στο ύψος της μεγάλης περιοχή και με τρομερό πλασέ έστειλε τη μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Κλιάιτς.

Οι Αρκάδες θα μπορούσαν να πετύχουν και πέμπτο τέρμα στο 86’,αλλάο Δουβίκας νικήθηκε από τον Κλιάιτς στο τετ-α-τετ.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς, Αθανάσιος Κολοσιώνης
Γκολ: 12' Μανιάς, 55΄, 82' Τόνσο, 77' Δουβίκας
Κάρτες: -
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς(72' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Μαντίντα (62' Ισνάλντο)

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Ουντόντζι(89' Σινγκ), Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά(66' Στόιτσεφ), Μάλσα, Σκαρντοβέλι, Ουές,Παπανικολάου(71' Ζίκο), Ενσικουλού
Keywords
Τυχαία Θέματα