Σκληρό… ροκ από Τσίπρα! Πως θέλει να «εκθέσει» ΝΔ και Μητσοτάκη

Στην ανησυχία που υπάρχει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εξ αιτίας της ανόδου των συντηρητικών δυνάμεων και των ακροδεξιών κομμάτων θα επενδύσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να «εκθέσει» πολιτικά την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους εταίρους και συμμάχους της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει θέσεις και απόψεις που εκφράζουν στελέχη της

αξιωματικής αντιπολίτευσης – σχέδιο Πινοσέτ για το ασφαλιστικό, επιφυλακτικότητα για το μεταναστευτικό, και σκληρή στάση απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών – προκειμένου να διαμηνύσει στους εταίρους ότι η ΝΔ δεν είναι όσο φιλελεύθερη ισχυρίζεται ότι είναι.

Οι αναφορές που έκανε στην Θεσσαλονίκη αλλά και το περίγραμμα της σημερινής (11.09.2018) του ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να επαναφέρει τις σκληρές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δυο μέτωπα. Στην δεξιά και την αριστερά.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο διαχωρισμός που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στο κόμμα της ΝΔ γενικά και «στη σημερινή ΝΔ». Μιλώντας μάλιστα για την ανάγκη διαλόγου και συνεννόησης «για την επόμενη ημέρα της χώρας» ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Όχι με τις δυνάμεις που έχουν σχέδιο να μας γυρίσουν πίσω, όχι δηλαδή με τη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά».

Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι η σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα σκοπό με αφορμή το θέμα των Σκοπίων να συσπειρώσει γύρω από την κυβερνητική άποψη και την συμφωνία των Πρεσπών ευρύτερες κοινωνικές ομάδες απ’ όλα τα κόμματα προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ταυτίσει την ΝΔ με τις ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις της χώρας.

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα συνεχή ερωτήματα που έβαζε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό καλώντας τον να απαντήσει αν θα ακυρώσει την συμφωνία εάν και εφόσον του δοθεί η δυνατότητα.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα