«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» ταξιδεύουν στο Λονδίνο (video)

10:11 11/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια, το έργο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» των Ντάνκαν Μακμίλαν & Τζόνι Ντόναχο, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής, επιστρέφει το 2018 στον τόπο όπου γεννήθηκε, το Λονδίνο, και συγκεκριμένα στο Hellenic Centre στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου.

Λίγα

λόγια για το έργο

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Η παγκόσμια θεατρική επιτυχία «Every Brilliant Thing» του Ντάνκαν Μακμίλαν (1984, Πνεύμονες, People, Places and Things) και του Τζόνι Ντόναχο, ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε. Σε ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη.

Το «Every Brilliant Thing» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Έχει αποσπάσει το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times, ενώ έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία -τώρα και στην Ελλάδα.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στα Ελληνικά.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου

Το Hellenic Centre ιδρύθηκε το 1994 και ως αμιγώς πολιτιστικός φορέας αποτελεί στέγη πολιτισμού και ανταλλαγής ιδεών με πάνω από 50 εκδηλώσεις και 7.000 επισκέπτες ετησίως, στοχεύοντας στο ευρύ κοινό του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και την πολιτιστική συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελλάδα.

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

(Every Brilliant Thing)

Ντάνκαν Μακμίλαν & Τζόνι Ντόναχο

The Hellenic Centre

16–18 Paddington Street, Marylebone, London W1U 5AS

Εισιτήρια: Κανονικό £18 | Μειωμένο & Hellenic Centre Members £15

Προπώληση: | +44 (0)20 7487 5060

Παραστάσεις

Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 19:30 ώρα Αγγλίας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα