Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε μια σημαντική μετεγγραφή . Στα… πράσινα ο 27χρονος Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την Χόφενχαϊμ με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες.

Ο 27χρονος χαφ ανήκει από το καλοκαίρι του 2020 στη Χεφενχάιμ, η

οποία κατέβαλε 3,2 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για να τον αποκτήσει, όμως, μετά την περσινή πολύ καλή σεζόν του (1 γκολ, 3 ασίστ σε 32 αγώνες της Bundesliga και του γερμανικού Κυπέλλου), φέτος είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα (6 συμμετοχές, με μία ασίστ).

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο ρόστερ του υπό τη μορφή δανεισμού του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μέσος ανήκει στη γερμανική Χοφενχάιμ, με την οποία συμφωνήθηε ο δανεισμός του έως τον Ιούνιο του 2022.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1995 στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας ενώ η καταγωγή των γονιών του είναι από τη Βοσνία. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία στη Λεοτάρ, προτού ενταχθεί στην ακαδημία της Βοϊβοντίνα, όπου και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα.

Στα 20 του τον ενέταξε στο ρόστερ της η γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του με τις ικανότητές του, αφού στο μπαράζ παραμονής στη Μπουντεσλίγκα με αντίπαλο τη Νυρεμβέργη, στο πρώτο ματς σκόραρε (τελικό σκορ 1-1) και στο δεύτερο έδωσε την ασίστ για το «χρυσό» γκολ που χάρισε την παραμονή στην Άιντραχτ. Το 2018 στέφθηκε κυπελλούχος Γερμανίας μετά τη νίκη της Άιντραχτ στον τελικό με 3-1 επί της Μπάγερν, σε έναν τελικό όπου μάλιστα σκόραρε. Τη σεζόν 2018-2019 έφτασε λίγο πριν τη συμμετοχή στον τελικό του Europa League, αλλά αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Τσέλσι, με τον Γκατσίνοβιτς να είναι βασικό στέλεχος της Άιντραχτ σε όλη την πορεία. Το καλοκαίρι του 2020 μεταπήδησε στη Χοφενχάιμ στο πλαίσιο ανταλλαγής με τον Στίβεν Τσούμπερ.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έπαιξε με την Κ15 της Βοσνίας, προτού επιλέξει οριστικά τη Σερβία και χριστεί διεθνής με όλα τα ηλικιακά κλιμάκια. Έχει 23 συμμετοχής στην εθνική ανδρών της Σερβίας.

Καλωσορίζουμε τον Μιγιάτ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!».

Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» για την καινούργια σελίδα στην καριέρα του!

Η συνέντευξη του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;

«Ξέρω πού ήρθα και πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Γνωρίζω ότι ιστορικά ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μπροστά μας βρίσκονται σημαντικά παιχνίδια και οφείλουμε να τα κερδίσουμε».

Μίλησες με τον κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Ναι, για να είμαι ειλικρινής πήρα την απόφαση να αποδεχθώ την πρόταση του Παναθηναϊκού μετά τη συζήτηση που είχα με τον προπονητή. Με έπεισε ότι αυτή η επιλογή ήταν η ιδανική για εμένα και παρότι είχα κάποιες καλές προτάσεις, αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό».

Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σου στον Παναθηναϊκό;

«Ο στόχος μου είναι να παίξω όσο περισσότερο και όσο καλύτερα μπορώ με τα γκολ και τις ασίστ μου. Θέλω να κερδίσουμε το Κύπελλο και επειδή γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια πραγματικά καλή ομάδα, γιατί να μην κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο και να δώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο;»

Έχεις παρακολουθήσει εφέτος αγώνες του Παναθηναϊκού;

«Δεν είχα δει, αλλά από τότε που προέκυψε αυτή η προοπτική, μίλησα με αρκετό κόσμο για να συλλέξω πληροφορίες και όλοι μου είπαν ότι υπό την καθοδήγηση του συγκεκριμένου προπονητή, του κ. Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό μου αρέσει πολύ, μου ταιριάζει και είμαι χαρούμενος που θα γίνω μέρος αυτής της φιλοσοφίας».

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου ποδοσφαιρικά σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει;

«Είμαι γρήγορος ποδοσφαιριστής με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Αγωνίζομαι τόσο ως box to box όσο και στα άκρα. Προσπαθώ να κάνω τη διαφορά και να βοηθώ την ομάδα να δημιουργεί φάσεις και να σκοράρει. Θεωρώ επίσης ότι κάνω επιθετική άμυνα στο ανασταλτικό σκέλος. Βασική θέση μου είναι αυτή του επιθετικού μέσου και του αριστερού εξτρέμ. Μίλησα με τον κ. Γιοβάνοβιτς και διαπίστωσα ότι με υπολογίζει σε αυτές τις θέσεις, κάτι εξαιρετικά θετικό για εμένα, διότι το τελευταίο διάστημα στη Χοφενχάιμ δεν αγωνιζόμουν στη φυσική μου θέση. Τώρα σκέφτομαι μόνο τον Παναθηναϊκό και είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

www.newsit.gr

Το άρθρο Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα