Αποδείξεις – Φορολογικές δηλώσεις 2018: Τι πρέπει να κάνετε για να μην πληρώσετε φόρο 22%

Όλα δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν πρόβλημα στο… χτίσιμο του αφορολόγητου. Οι κωδικοί για τις αποδείξεις δεν είναι κλειδωμένοι και έτσι οι φορολογούμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τα ποσά στις φορολογικές δηλώσεις 2018 που απαιτούνται και να αποφύγουν τον φόρο 22%.

Οι φορολογικές δηλώσεις 2018 ξεκίνησαν και ήδη άρχισε ο… αγώνας για το αφορολόγητο όριο το οποίο μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες “χτίζουν” με τις αποδείξεις.

align="JUSTIFY">Όποιος φορολογούμενος δεν πραγματοποιήσει τις ελάχιστες απαιτούμενες δαπάνες με κάρτα τιμωρείται με πρόσθετο φόρο 22% επί της αξίας των δαπανών με κάρτα.

Πόσες αποδείξεις πρέπει να έχετε ανάλογα με το εισόδημα:

Εισόδημα

Ποσοστό αποδέιξεων

έως 10.000

10%

10.000-30.000

15%

30.000 και άνω

20% ( με μέγιστο όριο δαπάνης 30.000)

Οι αποδείξεις για τους παντρεμένους

Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε από τους δύο συζύγους ή μερών συμφώνου συμβίωσης, το τυχόν πλεονάζον ποσό δαπάνης με κάρτα, κατά την εκκαθάριση θα μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο ή στο άλλο μέρος συμφώνου συμβίωσης για τυχόν κάλυψη του ελάχιστα απαιτούμενου ποσού δαπανών του. Στην περίπτωση που ο ένας εκ των συζύγων δεν είναι μισθωτός ή συνταξιούχος το ποσό της δαπάνης του με κάρτα μεταφέρεται στον άλλον σύζυγο.

Η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ με ηλεκτρονικό μέσο από τον χρήστη του ακινήτου προσμετράται κανονικά στο χτίσιμο του αφορολόγητου του χρήστη, ακόμη και αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα άλλου προσώπου.

Η υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμών δεν ισχύει για συνταξιούχους ηλικίας άνω των 70 ετών, οι οποίοι όμως είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν τα αντίστοιχα ποσά σε αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή λήψη υπηρεσιών. Εκτός από τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών εξαιρούνται από την υποχρέωση ελάχιστων δαπανών με κάρτα αλλά υποχρεώνονται να έχουν συγκεντρώσει χάρτινες αποδείξεις και οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή ή έχουν τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ. Επίσης εξαιρούνται οι στρατεύσιμοι, οι έχοντες αναπηρία 80% και άνω, οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που υποχρεώνονται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα.

Πηγή : newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Newsvoice
Αποδείξεις – Φορολογικές, 2018,apodeixeis – forologikes, 2018