Διαθέσιμη από σήμερα η εφαρμογή «Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων»

10:38 2/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα, δημιουργήθηκε η εφαρμογή «Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων», η οποία είναι διαθέσιμη από σήμερα, 2 Μαΐου, στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και της Γ.Γ.Π.Σ μαζί με τις οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) χαιρετίζει την απόφαση της ΑΑΔΕ τονίζοντας ότι

το μητρώο αποτελεί βασική προϋπόθεση ελέγχου του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

Στο «Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων» θα καταγραφούν όλες οι Δεξαμενές που αναφέρονται στην προαναφερθείσα νομοθεσία προκειμένου να είναι δυνατή η παρακολούθηση και ο έλεγχος των αποθηκευμένων σε δεξαμενές ενεργειακών προϊόντων. Η εφαρμογή του «Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων» αφορά, σε πρώτη φάση, τις Δεξαμενές που ανήκουν σε Φορολογικές Αποθήκες ή Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης σημειώνει η ΑΑΔΕ.

Η ΠΟΠΕΚ τονίζει, ακόμη, ότι αναμένει την έκδοση μιας ακόμη σχετικής απόφασης που αφορά την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων, όλων των υπόγειων και υπέργειων δεξαμενών ελεύθερης διακίνησης ενεργειακών προϊόντων.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής διατίθενται στις ιστοσελίδες της ΑΑΔΕ (www.aade.gr, www.icisnet.gr) και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις αναφορικά με την λειτουργία της εφαρμογής, παρέχεται υποστήριξη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων της ΑΑΔΕ στο τηλέφωνο 213 162 1000.

ΠΗΓΗ: ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα