Tρεις εύκολες διατάσεις για γάμπες και πέλματα που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα

Είτε η εργασία σας απαιτεί να κάθεστε είτε να είστε όρθιοι, το σίγουρο είναι πως τα πόδια σας χρειάζονται και την αντίστοιχη φροντίδα. Οι παρακάτω διατάσεις έχουν ως στόχο λιγότερο πόνο σε γάμπες, πέλματα και δάκτυλα ποδιών.

α δάχτυλα των ποδιών, τα πέλματα, οι αστράγαλοι και τα γόνατα σηκώνουν -κυριολεκτικά- όλα τα βάρη του σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν επιβαρύνονται μόνο όταν περπατάτε ή τρέχετε, αλλά ακόμα κι όταν κάθεστε για αρκετές ώρες. Πρόκειται για σημεία του σώματος που χρειάζονται συχνή κίνηση και διάταση.

Δεδομένου ότι η κίνηση και οι διατάσεις είναι ένας

από τους καλύτερους τρόπους για να καταπραΰνετε τα δύσκαμπτα, πονεμένα πόδια, δοκιμάστε να κάνετε αυτές τις γρήγορες ασκήσεις διάτασης ποδιών και δακτύλων περίπου τρεις φορές κάθε μέρα για να τα διατηρήσετε υγιή, όπως τις προτείνει η Δρ Jane Andersen, ποδίατρος και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης Ποδίατρων.

Διάταση για τις γάμπες:

Μια από τις πιο βασικές διατάσεις – που ακολουθούν μέχρι και οι δρομείς- είναι στην περιοχή της γάμπας. «Οι μύες σε αυτή την περιοχή είναι συχνά σφιγμένοι, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να τους χαλαρώσετε μετά την άσκηση είναι με αυτή τη διάταση» προτείνει η Δρ Jane Andersen.

Πώς θα την κάνετε:

Στρέψτε τον κορμό σας και το πρόσωπό σας προς τον τοίχο ακουμπώντας πάνω του τα χέρια σας.
Φέρτε μπροστά το δεξί πόδι λυγισμένο και το πίσω πόδι τεντωμένο ευθεία πίσω σας.
Προσπαθήστε να πιέσετε και να χαμηλώσετε τη φτέρνα του πίσω ποδιού σας προς το έδαφος μέχρι να νιώσετε ένα καλό τέντωμα στη γάμπα σας.
Μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά αλλάξτε πόδι.

Διάταση στα δάχτυλα των ποδιών

«Με τη διαδικασία της γήρανσης, οι μύες μεταξύ των δακτύλων των ποδιών σας γίνονται πιο αδύναμοι, οπότε η διάτασή τους μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά» σημειώνει η Δρ Jane Andersen.

Πώς θα την κάνετε:

Καθίστε στο πάτωμα και τεντώστε τα πόδια σας μπροστά.
Ανοίξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας όπως θα κάνατε με τα δάχτυλα των χεριών σας. Στοχεύστε σε 8 έως 10 διατάσεις δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

Διάταση της γάμπας με ιμάντα

Εάν ξυπνάτε με τα πόδια σας πιασμένα, αυτή είναι η ιδανική άσκηση για να τα νιώσετε πιο ευλύγιστα.

Πώς θα την κάνετε:

Καθίστε με τα πόδια τεντωμένα ελαφρώς μπροστά σας.
Τοποθετώντας έναν ιμάντα γυμναστικής, μια πετσέτα ή μία ζώνη κάτω από δεξί σας πόδι και διατηρώντας μια ελαφριά κάμψη στο δεξί γόνατο και την πλάτη σας ίσια, λυγίστε απαλά το δεξί πόδι, τραβώντας τα δάχτυλα των ποδιών προς τα πάνω μέχρι να νιώσετε ένα τράβηγμα στο πίσω μέρος της γάμπας.
Επαναλάβετε το ίδιο για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά.
Λυγίστε και τεντώστε αργά το δεξί γόνατο για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Με το δεξί πόδι τεντωμένο, σκύψτε ελαφρά τον κορμό σας προς τα γόνατά σας για να έχετε μια επιπλέον διάταση και στον δεξιό μηριαίο τένοντα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Το άρθρο Tρεις εύκολες διατάσεις για γάμπες και πέλματα που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα