Ζόμπι ο τουρισμός, τι συζητά ο Μυλωνάς με το CVC, η γκρίνια για την Deloitte, το business plan Σάλλα και το μετέωρο βήμα της Folli Follie

Ο Covid-19 σκοτώνει το ΧΑ

Σε τέλμα έχει βρεθεί το Χρηματιστήριο της Αθήνας με τους επενδυτές να αδιαφορούν, καθώς η αβεβαιότητα κρατά θολό το τοπίο για την κατάσταση της οικονομίας και το πλήγμα από την πανδημία.

Οι τράπεζες έδειξαν εχθές ανίκανες να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος και ο κλαδικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,33%.

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και οι καμπάνες που χτυπούν οι επιστήμονες

για την εξάπλωσή του δεν χαροποιούν τους επενδυτές.

Βέβαια, το ζήτημα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά παγκόσμιο.

Τουρισμός: 3 δισ. και πολύ είναι

Κλαίνε οι φορείς, αλλά και οι επιχειρηματίες, του τουρισμού καθώς οι κρατήσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και όπως έλεγε στην στήλη ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του κλάδου «αν μαζέψουμε 3 δισ. ευρώ, καλά θα είναι»…

Όπως καταλαβαίνετε η σεζόν πάει χαμένη και άντε να τσιμπήσουμε αυτά τα 3 δισ. τον Αύγουστο.

Εθνική Ασφαλιστική: Δεν ανεβάζει το τίμημα το CVC

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι στις συζητήσεις που κάνουν οι σύμβουλοι της Εθνικής για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με το CVC δεν προκύπτει άνοδος του τιμήματος από την πλευρά του fund.

Σας θυμίζω ότι στις αρχές του χρόνου και μόλις ξεκινούσε η πανδημία του Covid-19, το CVC ήταν το μόνο που είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 80% των μετοχών της ασφαλιστικής και είχε βάλει στο τραπέζι περί τα 520 εκατ ευρώ.

Μαθαίνω ότι το παζάρι των συμβούλων και του CEO της τράπεζας, Παύλου Μυλωνά, εστιάζεται στις προμήθειες που μπορεί να παίρνει η τράπεζα από τις εργασίες της ασφαλιστικής…

MLS: Σε δέκα ημέρες το πόρισμα της Deloitte

Το πόρισμα της Deloitte περιμένουν πώς και πώς τόσο οι ελεγκτικές αρχές όσο και οι ομολογιούχοι για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας MLS.

Βέβαια, η στήλη πληροφορείται ότι υπάρχει γκρίνια στους κόλπους των πιστωτών της εταιρείας για την Deloitte γιατί, όπως λένε, καθυστερεί σημαντικά και δεν είναι η πρώτη φορά…

Η γενική συνέλευση των ομολογιούχων αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η εταιρεία από την πλευρά της αρνείται ότι υπάρχει απάτη και χαρακτηρίζει αναληθή τα όσα γράφονται και λέγονται για τα άυλα περιουσιακά της στοιχεία. Κι όλα αυτά δια στόματος του CEO της, Νάρκισσου Γεωργιάδη.

Στουρνάρας: +2% στο ΑΕΠ από το Recovery Fund

Λίγο πριν αποχωρήσει για τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές του διακοπές στην αγαπημένη του Σύρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ότι τα κεφάλαια των 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσδώσουν στο ΑΕΠ της Ελλάδας ποσοστό αύξησης +2% το 2021-2026.

Το business plan Σάλλα

Το business plan της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι, όπως λέγεται, έτοιμο και ο ιθύνων νους της επέκτασής της, Μιχάλης Σάλλας, θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο να το υλοποιεί.

Η τράπεζα μαθαίνω ότι θα μπει δυναμικά σε τομείς αιχμής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, από τις πράσινες επενδύσεις, τα αγροτικά προϊόντα, την μεταποίηση μέχρι και τα τρόφιμα.

Η Folli Follie, η Collective και τα χαμένα brands

Είδα την ανακοίνωση της Folli Follie ότι ανοίγει νέα καταστήματα, τα οποία θα εμπορεύονται τα trendy αθλητικά brands που είχε στην λίστα της η πάλαι ποτέ εταιρεία Collective θυγατρική του ομίλου.

Το ερώτημα της στήλης είναι πόσα από τα διεθνώς αναγνωρίσιμα brands έχουν παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο της Collective, δεδομένου ότι πολλά άλλαξαν χέρια όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των Κουτσολιούτσων;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζόμπι, Μυλωνάς, CVC, Deloitte, Σάλλα, Folli Follie,zobi, mylonas, CVC, Deloitte, salla, Folli Follie