Υποψήφιος με τον Βελόπουλο ο Θόδωρος Κατσανέβας

12:55 7/6/2019 - Πηγή: Mononews

Έτοιμος να συνεργαστεί πολιτικά με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση εμφανίζεται ο Θόδωρος Κατσανέβας, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Κατσανέβας αναμένεται να είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα με την Ελληνική Λύση.

Ο κ. Κατσανέβας ήταν από την αρχή στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου. Εκτός από υποψήφιος μετέχει στα όργανα της Ελληνικής Λύσης.

Στις αρχές της εβδομάδας -σύμφωνα με το newsit- συναντήθηκαν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι βουλευτές της Αθήνας σε κεντρικό ξενοδοχείο, και ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες και την γραμμή που θα ακολουθήσει η Ελληνική Λύση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί κανένας από τους υποψήφιους βουλευτές. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics, λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΟΑΕΔ από το 1981 έως το 1985, διοικητής του ΙΚΑ από το 1985 έως το 1989 και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθήνας από το 1989 έως το 2004.

Ήταν παντρεμένος με την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία.

Στη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας, ενώ μετά την πτώση της χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Τον Μάιο του 2013 ίδρυσε το κόμμα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», στα πρότυπα του «Κινήματος Πέντε Αστέρων» του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.

The post Υποψήφιος με τον Βελόπουλο ο Θόδωρος Κατσανέβας appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα