Οι καλύτερες δωρεάν προτάσεις διασκέδασης για αυτό το Σαββατοκύριακο

12:09 7/6/2019 - Πηγή: Mononews

Ένας οδηγός με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, για όποιον πρόκειται να βρίσκεται στην πόλη αυτό το ζεστό, καλοκαιρινό διήμερο. Πλήθος εκδηλώσεων με ενδιαφέρον λαμβάνουν χώρα τις επόμενες ημέρες και όλες με μηδενικό κόστος.

ΈΚΘΕΣΗ: Athens Photo World: Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Γιάννη Μπεχράκη

Το Athens Photo

World, μια έκθεση-αφιέρωμα στο φωτορεπορτάζ, θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 7 έως τις 16 Ιουνίου, ενώ στο κέντρο της Αθήνας, στα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης, στην Ερμού, στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου Κεραμεικού, στην πλατεία Συντάγματος και στα Κάγκελα Εθνικού Κήπου Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας, εκθέσεις φωτογραφίας θα είναι προσβάσιμες όλο το 24ωρο για όλο τον κόσμο.

Καθημερινά, 09:00 – 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Athens Photo World: Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Γιάννη ΜπεχράκηΦΕΣΤΙΒΑΛ: ElaiΩnas Festival 2019

Το ElaiΩnas Festival προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό κάθε χρόνο, τη δυνατότητα να παρακολουθεί δωρεάν, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών, παράλληλες επιμορφωτικές δράσεις και εκθέσεις. Φέτος το θέμα του φεστιβάλ είναι «Η Λέξη Μέσα Στην Μουσική». Πρόκειται για ένα διήμερο συναυλιών. Τα περισσότερα από τα σχήματα που συμμετέχουν, έχουν το χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούν τον λόγο, την ελληνική γλώσσα- ποίηση- στιχουργία μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο. Είτε πρόκειται για παραδοσιακό στίχο είτε για σύγχρονη ελληνική ποίηση, το ενδιαφέρον είναι ότι ο λόγος μεταμορφώνεται δυναμικά κάθε φορά τοποθετημένος μέσα σε μία ιδιαίτερη μουσική διάσταση.

Παρασκευή 7/6, Σάββατο 8/6, 21:00 & 22:00
Πεδίον Άρεως

ElaiΩnas Festival 2019ΣΙΝΕΜΑ: 9ο Athens Open Air Film Festival

Προβολή της ταινίας: Γυμνός (Νaked) του Μάικ Λι
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Θιούλις, Λέσλι Σαρπ, Κάτριν Κάρτλιτζ, Γκρεγκ Κράτγουελ
Διάρκεια: 132’
Υπόθεση: Ένας περιθωριακός και άνεργος επαρχιώτης περιφέρεται στο Λονδίνο, φλυαρώντας ασταμάτητα με τους ανθρώπους που γνωρίζει…
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το BRITISH COUNCIL, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των ογδόντα χρόνων από την ίδρυσή του (#British80).

Παρασκευή 7/6, 21.30
Πλατεία Αβησσυνίας, Αθήνα

open air festivalΦΕΣΤΙΒΑΛ: «Park Festival»

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» μας καλεί στο τριήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων που διοργανώνει στο χώρο του Πάρκου. Μέσα από μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, ομιλιών, εκθέσεων, workshops και αθλητικών δραστηριοτήτων, συνοδευόμενων από συναυλία με το Λεωνίδα Μπαλάφα, ο Φορέας Διαχείρισης στοχεύει στη γνωριμία του κόσμου με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του σχετικά με τον αστικό αυτό χώρο πρασίνου.

Σάββατο 8/6, 10:00 – 23:59
Κυριακή 9/6, 10:00 – 20:00
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

park festivalΈΚΘΕΣΗ: Τα Πετεινά, μια έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο Ανθρωπότητες, Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η έκθεση «Τα Πετεινά», θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 19.00 και θα φιλοξενείται στο Φουαγιέ και στο Θόλο, σε μια συνομιλία με την αρχιτεκτονική του μνημείου. Φωτογραφικά πορτρέτα, ακουαρέλες και κεραμικά περιλαμβάνονται στην έκθεση Τα Πετεινά. Τα φωτογραφικά πορτραίτα του Κώστα Ζαφειρόπουλου συμπληρώνουν πορτρέτα σε ακουαρέλα και κεραμικά προσωπεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εμβαθύνουν τη σπουδή του ανθρώπινου βλέμματος.

Σάββατο 8/6, Κυριακή 9/6, 12:00 – 20:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Τα Πετεινά, μια έκθεση του Κώστα ΖαφειρόπουλουΜΟΥΣΙΚΗ: «Τα παιδιά τραγουδούν για τα αδέσποτα»

Μια συναυλία αγάπης, από παιδιά που θέλουν να τραγουδήσουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα. Ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μικρός Αλέξανδρος, που θέλει να μοιράσει σε όλους ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αγάπης για όλα τα αδέσποτα ζώα, που καθημερινά υποφέρουν και αναζητούν μια καλύτερη τύχη.

Συμμετέχουν: Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Φιλοζωική Ένωση για την προστασία των ζώων στο κέντρο της Αθήνας, Πανελλήνια Ένωση κατά της κακοποίησης των ζώων, Φιλοζωική Ένωση Κολωνού Σεπολίων, Σωματείο Σεβασμός στη Ζωή, Φιλοζωική Ένωση Best Friends.
Κυριακή 9/6, 18:00
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

«Τα παιδιά τραγουδούν για τα αδέσποτα»ΘΕΑΤΡΟ: «Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα», του Μάριου Χάκκα

στην Πλατεία Εργατικά

Η παράσταση θα ζωντανέψει τον κόσμο του Χάκκα μέσα στη την πόλη που αγάπησε και τα μέρη όπου έζησε, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από διηγήματα, ποιήματα και θεατρικά του έργα. Η Ζωή Ξανθοπούλου, ηθοποιός και σκηνοθέτρια με παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανέλαβε να υλοποιήσει την παράσταση, ανιχνεύοντας την υπαρξιακή αναζήτηση, τη μοναξιά, τη μελαγχολία, το χιούμορ, όπως και τον σαρκασμό για το αστικό περιβάλλον που κρύβουν τα κείμενά του.

Παρασκευή 7/6, Σάββατο 8/6, 20:00
Πλατεία «Εργατικά», Καισαριανή, Αθήνα

«Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα», του Μάριου ΧάκκαΧΟΡΟΣ: In situ, της Έλενας Αντωνίου

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Με μια μακράς διάρκειας παράσταση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με την παράσταση αυτή, η χορεύτρια και χορογράφος, Έλενα Αντωνίου επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ζωντανό έκθεμα στο «εδώ» και το «τώρα» ενός μουσειακού χώρου. Τοποθετώντας το σώμα σ’ ένα βάθρο, η περφόρμερ αναπροσδιορίζει τη σχέση επισκέπτη/θεατή με το έργο τέχνης και τον χρόνο, και δημιουργεί νέες συνθήκες παρατήρησης για τους επισκέπτες του μουσείου, καθώς το πλαίσιο και το περιεχόμενο της δράσης διαρκώς εξελίσσονται. Μέσω της παραστασιακής αυτής χειρονομίας, η περφόρμερ επιχειρεί να αναγάγει την ανθρώπινη παρουσία σε αέναο έργο τέχνης.

Παρασκευή 7/6, Σάββατο 8/6, Κυριακή 9/6, 10:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Χαρ.Τρικούπη 31, Αθήνα

In situ, της Έλενας ΑντωνίουΦΕΣΤΙΒΑΛ: Big Bang International Short Film Festival

Μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες νέων Ρουμάνων μικρομηκάδων προσφέρει στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους το φετινό Big Bang International Short Film Festival και η t-shOrt. Θα διαγωνιστούν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης αλλά και παλαιότερης παραγωγής από την Ρουμανία, και η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης είναι πως θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τις πρώτες ταινίες μερικών από τους γνωστότερους Ρουμάνους δημιουργούς, όπως ο Κριστιάν Μουνγκίου, ο Κρίστι Πούιου και ο Κορνέλιου Πορουμπόιου. Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας και animation.

Παρασκευή 7/6 έως Κυριακή 9/6,
Ώρες προβολών: 6 μ.μ., 8 μ.μ., 10 μ.μ.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

Big Bang International Short Film Festival

The post Οι καλύτερες δωρεάν προτάσεις διασκέδασης για αυτό το Σαββατοκύριακο appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα