Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαρτίνο – Άνοιξε η Εθνική Οδός

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, άνοιξε η εθνική οδός, η οποία είχε κλείσει προληπτικά με την τροχαία να οδηγεί τα οχήματα μέσα από εναλλακτικούς οδούς, από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, Άγιος Ιωάννης και Κόκκινο, προκειμένου να βγουν στο ύψους του κόμβου του Κάστρου. Πλέον η συγκοινωνία

εκτελείται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία στις 3 το μεσημέρι, κάνοντας στάχτη δασική περιοχή με πουρνάρια. Στη συνέχεια έφτασε σε καλλιέργειες σιτηρών και προχώρησε προς στο χωριό Κάστρο. Όταν αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με υδροφόρες αλλά και χωματουργικά μηχανήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους δήμους, για να μπορέσουν να ανακόψουν τα μέτωπα της φωτιάς και λίγο μετά τις 9 το βράδυ μπόρεσαν να την ελέγξουν περιμετρικά. Την ίδια ώρα υποχώρησαν και οι πυκνοί καπνοί από το εθνικό δίκτυο και δόθηκε εντολή να ανοίξει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Ηταν μια δύσκολη φωτιά που την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. Αυτό δυσκόλεψε τη κατάσταση. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάτζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα