ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων για τα 20 εκατ. του…Μωυσή – Απάντηση με εκατ. στον Βαξεβάνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που ουσιαστικά “απαλλάσσει” τους ΕΚΔΟΤΕΣ και ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των ΜΜΕ και περνά το μήνυμα ότι δημοσιογράφοι χρηματίζονται για να περνάνε ψεύτικες ειδήσεις υπέρ του…”Μωυσή” – Μητσοτάκη. Οι ειδήσεις… αγοράζονται!

Μέχρις στιγμής, ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ
δεν έχει υπάρξει, γεγονός που ήδη σχολιάζουν πολλές δημοσιογραφικές πλευρές. Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα…

Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «Ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Δείτε το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;»

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

“Τα ποσά για την καμπάνια που σχετίζονται με την πανδημία θα δοθούν στη δημοσιότητα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία”.

Αυτή είναι η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”.

“Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό ήταν μία μεθοδική, συνεκτική εκστρατεία, που έφερε αποτέλεσμα και έσωσε ζωές…Έχω πει και στο παρελθόν ότι δε μπορεί να δοθούν πόσα στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί αυτή η καμπάνια και όλες οι σχετικές διαδικασίες. Σήμερα, βρισκόμαστε στη φάση ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου και οι πληρωμές θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι πληρωμές, τότε θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στη δημοσιότητα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι κάτι, το οποίο έχω πει από το παρελθόν…”, διεμήνυσε, προς πάσα κατεύθυνση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας, παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με το τι ποσά έλαβε συγκεκριμένη εφημερίδα, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι προφανές ότι ο θόρυβος, ο οποίος έχει ξεκινήσει και συνεχίζετε τις τελευταίες ημέρες, ξεκινά από ένα Μέσο Ενημέρωσης. Αυτό το Μέσο Ενημέρωσης είναι γνωστό για τη λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και στην οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Επίσης, όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται να είναι ένα μέσο που έχει πάρει στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλα ποσά από τράπεζες και ορισμένες ΔΕΚΟ, τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον στο ύψος των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ”, επεσήμανε ο κ. Πέτσας. “Στην αξιωματική αντιπολίτευση λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα, όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους και παρακαλούμε τον κ. Τσίπρα που ενδιαφέρεται για τα ποσά να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται την περίοδο της διακυβέρνησης του… Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πώς είναι δυνατόν να ταυτίζονται, σα να έχουν βγει από καρμπόν, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, οι οποίες κινούνται από την αριστερά και εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εφημερίδες που η εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα;”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποίει επίσης τον υπουργό Οικονομικών, «να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα