Βρετανία: Ο Φάρατζ προτείνει στους Τόρις «σύμφωνο μη επίθεσης»

Εκλογική συμφωνία πρότεινε ο ηγέτης του κόμματος του Βrexit, Νάιτζελ Φάρατζ, στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει ένα ριζικό Brexit, οι Τόρις θα υποστούν μεγάλη ήττα στις εκλογές.

Την κυβερνητική του πλειοψηφία έχει χάσει ο Τζόνσον και επιδιώκει εκλογές, αλλά το κοινοβούλιο έχει μπλοκάρει δύο φορές το αίτημα του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο Νάιτζελ Φάρατζ

προειδοποίησε σήμερα ότι είναι σαφές πως δεν θα υπάρξουν σύντομα εκλογές και ότι η υποστήριξη προς το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα έχει μεταβληθεί λόγω του Brexit.

«Αν ξεπεράσουμε την 31η Οκτωβρίου και παραμείνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης -πράγμα το οποίο μοιάζει όλο και περισσότερο πιθανό – τότε πολλές ψήφοι θα μετατοπισθούν από το Συντηρητικό προς το Κόμμα του Brexit» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φάρατζ. «Οι Συντηρητικοί θα λάβουν ηχηρό ράπισμα από την 1η Νοεμβρίου και μετά. Ελπίζω ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα δει τους αριθμούς. Εάν κατεβούμε εναντίον του, δεν θα έχει πλειοψηφία» απείλησε.

Ο επικεφαλής του Κόμματος του Brexit αποκάλυψε ότι έχουν γίνει επαφές με τους Συντηρητικούς με θέμα ένα σύμφωνο «μη επίθεσης», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σαφής απάντηση.

Όπως δηλώνει ο Φάρατζ, πρόεδρος του ευρωφοβικού κινήματος UKIP, ετοιμάζεται για ένα ακόμα δημοψήφισμα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Φάρατζ είχε υποστηρίξει και ηγηθεί της καμπάνιας για την έξοδο της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, πείθοντας τον τότε πρωθυπουργό Κάμερον να προχωρήσει στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Τομ Γουότσον δήλωσε νωρίτερα ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη στην Ένωση πριν από την διεξαγωγή εκλογών.

Ο Φάρατζ προειδοποίησε επίσης ότι το Κόμμα του Brexit θα κερδίσει έδρες στα Μίντλαντς, τη νότια Ουαλία και τη βόρεια Αγγλία, αφαιρώντας έδρες από τους Τόρις και το Εργατικό Κόμμα.

Όταν ερωτήθηκε τι περιμένει τις προσεχείς εβδομάδες, απάντησε ότι πιστεύει πως η ΕΕ θα κάνει ορισμένες υποχωρήσεις προς τον Τζόνσον πριν από την 31η Οκτωβρίου και ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να περάσει νέα συμφωνία από το κοινοβούλιο.

The post Βρετανία: Ο Φάρατζ προτείνει στους Τόρις «σύμφωνο μη επίθεσης» appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα