Βρετανία: 29 ακόμα νεκροί από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Στους 128 έφτασαν οι νεκροί στη Βρετανία καθώς 29 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων του κορονοϊού την τελευταία ημέρα.

Οι νεκροί έχουν ηλικία από 47 έως 96 χρονών και είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Επιστήμονες στη Βρετανία εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον αναστρέψιμη μετά την πολιτική της «ανοσίας της αγέλης» της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Πλέον, πάντως, τα φαρμακεία έλαβαν εντολή να μην ενθαρρύνουν τη μαζική κατανάλωση φαρμακευτικών προϊόντων,

ενώ εν μέσω πανικού στα σούπερ μάρκετ, ενώ οι αρμόδιοι κάλεσαν το κοινό να δείξει ψυχραιμία. Ταυτόχρονα, αστυνομία και γιατροί μπορούν να θέσουν υπό κράτηση ανθρώπους που θεωρούν ως ύποπτα κρούσματα. Την ίδια εξουσία έχουν και οι υπηρεσίες μετανάστευσης.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει τις  φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να βάζει γενικό «λουκέτο» στο Λονδίνο και να θέσει περιορισμούς στις μετακινήσεις. Ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να τεθούν νέοι περιορισμοί σε παμπς και καφέ στη βρετανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, διέψευσε ότι θα υπάρξουν περιορισμοί μεταφοράς ή στην είσοδο ή έξοδο από το Λονδίνο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτές τις πληροφορίες.

Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα για παμπς, καφετέριες, μπαρ και θέατρα, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητά από τους κατοίκους κυρίως της πρωτεύουσας, όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα