Βίκος: «Ρίχνει στη μάχη» Cola χωρίς ζάχαρη – Τα «όπλα» έναντι του leader

19:36 1/3/2021 - Πηγή: Mononews

Με ένα πρωτοποριακό προϊόν που βασίζεται στην ποιότητα και την καινοτομία, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία της Cola χωρίς ζάχαρη.

Πρόκειται για την Βίκος Cola μηδέν ζάχαρη και φυσικό μεταλλικό νερό, η οποία αναμένεται να κάνει από αύριο την εμφάνισή της στα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Κωνσταντίνο Σεπετά, το νέο προϊόν αποτελεί επιστέγασμα δυο ετών ενδελεχούς έρευνας και ανάπτυξης R&D, το οποίο

θα διατίθεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Υπολογίζεται πως θα είναι κατά μέσο όρο 20% φθηνότερο από το αντίστοιχο προϊόν του leader της αγοράς.

Η είσοδος στην κατηγορία της Cola χωρίς ζάχαρη ήταν μονόδρομος για την εταιρεία λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που καταγράφει τα τελευταία χρόνια αλλά και των μεριδίων που κατέχει σήμερα. Όπως είπε ο κ. Σεπετάς υπολογίζεται πως σχεδόν 1 στους 3 καταναλωτές που αγοράζουν Cola, επιλέγουν Cola Zero Sugar.

Όλα αυτά έρχονται τη στιγμή που η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων συνεχίζει την ανοδική πορεία στην κατηγορία των αναψυκτικών. Συγκεκριμένα, από το 2016 έως σήμερα η εταιρεία υπερτριπλασίασε τον όγκο πωλήσεών της, τη στιγμή που η συνολική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 4,8%. Με αποτέλεσμα σήμερα να καταλαμβάνει μερίδιο 5% στο σύνολο της αγοράς και 4,2% στην κατηγορία cola.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιδόσεις της εταιρείας την περσινή χρονιά, ο κ. Σεπετάς υπογράμμισε ότι το 2020 έκλεισε οριακά πτωτικά για τον τζίρο της Βίκος, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού και των μέτρων περιορισμού της διασποράς. Το κλείσιμο της εστίασης αντισταθμίστηκε, όπως είπε, από τη δυναμική που ανέπτυξε η αγορά των μίνι μάρκετ που αναπτύχθηκε ραγδαία.

Να σημειωθεί πως την τελευταία τριετία, η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ που αφορούσαν στην επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στην επέκταση μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και επιτραπέζιου νερού στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και πωμάτων ΡΕ στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων. Η εταιρεία είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Σεπετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίκος, Ρίχνει, Cola,vikos, richnei, Cola