Τζον Πόλσον – Αλίνα Ντε Αλμέιντα: Ο έρανος στήριξης του Τραμπ και οι μεγιστάνες που θα συμμετάσχουν στο δείπνο των 814.000 δολαρίων το άτομο

Έως και 814.600 δολάρια ανά πρόσκληση θα πληρώσουν οι επιχειρηματίες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει ο τιτάνας των hedge fund Τζον Πόλσον για την χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας τον  Ντόναλντ Τραμπ, στις 6 Απριλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Post, στη λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες ομάδων Γούντι Τζόνσον και Τοντ Ρίκετς και ο βασιλιάς των καζίνο Στιβ Γουιν.

Επίσης θα λάβουν μέρος ο δισεκατομμυριούχος

των hedge funds Ρόμπερτ Μέρσερ και η κόρη του Ρεμπέκα Μέρσερ, οι οποίοι χρηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου το 2016 αλλά αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην εκστρατεία του 2020.

Πηγές προσκείμενες στον Τραμπ θεωρούν ότι η εκδήλωση σηματοδοτεί την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, καθώς αρκετοί επώνυμοι δισεκατομμυριούχοι που ήταν διστακτικοί όσον αφορά το μέλλον του στην πολιτική σκηνή είναι τώρα έτοιμοι να παραστούν.

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση

Θα είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων από τότε που ο Τραμπ κέρδισε το χρίσμα για την υποψηφιότητα. Θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι των 110 εκατομμυρίων δολαρίων του Τζον Πόλσον και της φίλης του, Αλίνα ντε Αλμέιντα, στο Παλμ Μπιτς.

«Χαίρομαι που υποστηρίζω τον Πρόεδρο Τραμπ στις προσπάθειές του για επανεκλογή. Οι πολιτικές του στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, της μετανάστευσης και της εξωτερικής πολιτικής θα είναι πολύ επωφελείς για τη χώρα», δήλωσε ο Πόλσον στην εφημερίδα The Post. «Λαμβάνουμε μια υπερβολικά μεγάλη υποστήριξη από τους δωρητές».

Τα ηχηρά ονόματα

Στη λίστα του συμβουλίου υποδοχής περιλαμβάνονται ο Στιβ Γουίν, ο μεγιστάνας του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας New York Jets, Γούντι Τζόνσον, ο ιδιοκτήτης των Chicago Cubs, ο πρώην υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ, Ουίλμπερ Ρος, και η πρώην γερουσιαστής της Τζόρτζια, Κέλι Λόεφλερ, και ο σύζυγός της, Τζεφ Σπρέτσερ, CEO της Intercontinental Exchange και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ Τζον Κατσιματίδης, ο CEO της Cantor Fitzgerald, Χάουαρντ Λάτνικ, και ο ιδρυτής της Budget Suites of America, Ρόμπερτ Μπίγκελοου, καθώς και η συνιδρύτρια της WWE, Λίντα ΜακΜαχόν, η πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων.

Η εκστρατεία του Προέδρου Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 53 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο και διαθέτει 155 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά — το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρώσει οποιοσδήποτε υποψήφιος στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της εκλογικής περιόδου.

Η χρηματοδότηση του Τραμπ είναι πιο περίπλοκο να υπολογιστεί. Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είχε ήδη περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Open Secrets, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το 2022.

Ωστόσο, μεταξύ των δωρεών της προεκλογικής του εκστρατείας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τραμπ με την δικαιοσύνη είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει, αφού αρκετά από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να αποπληρώσει την εγγύηση της καταδίκης του σε υπόθεση απάτης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της εκδήλωσης η πιο ακριβή πρόσκληση κοστίζει 814.600 δολάρια ανά άτομο και περιλαμβάνει «θέση για δείπνο στο τραπέζι του προέδρου, υποδοχή και φωτογράφηση, καθώς και ένα βιβλίο ‘η διαδρομή μας μαζί’ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ». Οι άλλες προσκλήσεις κοστίζουν 250.000 δολάρια και δεν περιλαμβάνουν θέση στο τραπέζι του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ.

Οι πρώην υποψήφιοι για την προεδρία από το Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ της Νότιας Καρολίνας και ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα, Νταγκ Μπουργκούμ — οι οποίοι και οι δύο φημολογούνται ως πιθανές επιλογές για την θέση του αντιπροέδρου — θα παραβρεθούν ως “ειδικοί καλεσμένοι.” Το ίδιο ισχύει και για τον επιχειρηματία Βιβέκ Ραμασουάμι, παρόλο που η εφημερίδα The Post ανέφερε ότι ο Τραμπ τον απέρριψε ως συνεργάτη στην εκλογική εκστρατεία.

Διαβάστε ακόμη:

Ντόναλντ Τραμπ: Στο τραπέζι το όνομα του Τζον Πόλσον για Υπουργός Οικονομικών

Μικρή νίκη για Τραμπ: Μπορεί να σώσει την περιουσία του πληρώνοντας μόνο 175 εκατ. δολάρια εντός 10 ημερών

Τραμπ: Ετοιμάζεται να πλουτίσει κατά $3 δισ. αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα ρευστότητας

Keywords
Αναζητήσεις
tzon-polson--alina-nte-almeinta-o-eranos-stirixis-tou-trab-kai-oi-megistanes-pou-tha-symmetechoun-sto-deipno-ton-814000-dolarion-to-atomo.htm
Τυχαία Θέματα