Το παρασκήνιο της Πειραιώς

20:45 1/2/2022 - Πηγή: Mononews

Έχουν μύτη και οσφραίνονται τις ευκαιρίες στο PJ Tech Catalyst Fund, το venture capital με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund (EIF).

To fund είναι μέσα και στις δύο εξαγορές από αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αιχμής των ισάριθμων ελληνικών start up εταιρειών, που ανακοινώθηκαν ή πρόκειται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πρόκειται για τις Pollfish και Accusonus.

Η εξαγορά της πρώτης από

την Prodege ανακοινώθηκε χθες, ενώ της δεύτερης από τη μητρική εταιρεία της Facebook, Meta Platforms αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Pollfish  είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρίες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο (online mobile survey).

Οι υπηρεσίες που προσφέρει επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να κάνουν έρευνες αγοράς άμεσα, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό.

Όσον αφορά την Prodege η οποία την εξαγοράζει είναι μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων καταναλωτών και έρευνας αγοράς με έδρα την Καλιφόρνια.

Μέσω της πλατφόρμας της, μεγάλες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων και διαφημιστικές εταιρίες μπορούν να αντλούν στοιχεία που αφορούν το προφίλ των καταναλωτών τους, έτσι ώστε να δημιουργούν στοχευμένες δράσεις μάρκετινγκ και να σχεδιάζουν προϊόντα που έχουν απήχηση στο κοινό τους.

Οι δύο εταιρείες έρχονται τώρα να… «παντρευτούν».

Το PJ Tech συμμετέχει στην Pollfish από την ίδρυσή της το 2013 και συμμετείχε στην συνέχεια σε όλους τους γύρους κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Υπολογίζεται ότι έχει ποσοστό της τάξεως του 15% και η απόδοση στα κεφάλαια του αναμένεται να ξεπεράσει το 600%!

Not bad!

Όσον αφορά την Accusonus που ιδρύθηκε και αυτή το 2013 και ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία ήχου, το PJ Tech συμμετέχει από το 2016, με ποσοστό σήμερα της τάξης του 7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα