Το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση από τις αρχές του έτους κινδυνεύει να χάσει τα κέρδη του

Το ρούβλι της Ρωσίας κινδυνεύει να χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη που καταγράφει από τις αρχές του έτους μέσα το επόμενο τρίμηνο, καθώς το ενισχυμένο δολάριο σφυροκοπά τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με ακριβείς προβλέψεις.

Ο Jaroslaw Kosaty, υπεύθυνος στρατηγικής της μεγαλύτερης τράπεζας της Πολωνίας, ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια τις κινήσεις του ρωσικού νομίσματος κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα, εκτιμά ότι το ρούβλι θα υποχωρήσει κατά 6% περίπου, στα 69 ρούβλια ανά δολάριο, μέχρι το τέλος του έτους.

Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην εξανέμιση των κερδών που έχει καταγράψει και το οδήγησαν στην κορυφή των αποδόσεων των νομισμάτων παγκοσμίως για το 2019.

Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στο σενάριο που εκτιμά ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική από όσο αναμένονταν στις περικοπές επιτοκίων, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης.

«Εξακολουθώ να περιμένω ότι η Fed θα συνεχίσει να απογοητεύει τις αγορές με τη νομισματική της πολιτική», δήλωσε ο Kosaty, επικεφαλής στρατηγικής στα νομίσματα, στην PKO Bank Polski στη Βαρσοβία. Αυτό «θα πρέπει να λειτουργήσει υπέρ του δολαρίου μέχρι τα τέλη του 2019.»

Επιπλέον, εάν η πρόσφατη κρίση στην αγορά repos των Η.Π.Α. συνεχιστεί, «μπορεί να οδηγήσει σε αυξανόμενα προβλήματα χρηματοδότησης σε δολάρια στις κύριες αναδυόμενες αγορές», δήλωσε ο Kosaty.

Το ρούβλι διαπραγματευόταν γύρω στα 65 σε σχέση με το δολάριο στις 11:45 π.μ. στη Μόσχα την Τρίτη.

Άλλοι αναλυτές είναι λιγότερο απαισιόδοξοι. Ο Tatha Ghose, στο τμήμα στρατηγικής της Commerzbank AG, ο δεύτερος καλύτερος αναλυτής στις προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο, δεν βλέπει «σημαντική κίνηση» στη συναλλαγματική ισοτιμία μέχρι το τέλος του έτους. Ενδεχόμενη υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου καθώς η Σαουδική Αραβία ξεπέρασε την πρόσφατη διακοπή, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στο νόμισμα τις επόμενες εβδομάδες, είπε.

Ο Yuri Popov, αναλυτής της Sberbank CIB στη Μόσχα, υποστήριξε ότι το ρούβλι μπορεί να υποχωρήσει μέχρι και 6% μόνο στην περίπτωση που οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία προς την ύφεση. Η βασική του εκτίμηση για το νόμισμα είναι στα 67 ρούβλια ανά δολάριο μέχρι το τέλος του έτους.

The post Το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση από τις αρχές του έτους κινδυνεύει να χάσει τα κέρδη του appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα