Την πιθανότητα μετασχηματισμού της σε ΑΕΕΑΠ θα εξετάσει η Premia Properties

Έπειτα από την αύξηση κεφαλαίου, συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει η Premia Properties σχεδιάζει να διερευνήσει, εφόσον την συμφέρει φορολογικά, τον μετασχηματισμό της σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Σύμφωνα επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Κώστα Μαρκάζο για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων της θα προχωρήσουν ενέργειες όπως και τέταρτη αύξηση

κεφαλαίου (η σε εξέλιξη είναι η τρίτη στη σειρά) η έκδοση εταιρικού ομολόγου, νέες εισφορές ακινήτων ή και είσοδος νέων επενδυτών.

Όπως επανέλαβε χθες σε διαδικτυακή ενημέρωση στόχος είναι η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia στην τριετία να φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ και στην πενταετία το 1 δις. ευρώ. Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ακίνητα αξίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η συνολική αξία των ακινήτων της Premia, η οποία επικεντρώνεται σε logistics, εμπορικά κτήρια τύπου big boxes και κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, είναι 114 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης ΣΔΙΤ που έχει με κτήρια σχολείων).

Ο κ. Μαρκάζος σημείωσε χθες ότι στην παρούσα φάση η εταιρεία θα επιμείνει στις προαναφερόμενες κατηγορίες ακινήτων, χαρακτήρισε ωστόσο ενδιαφέρουσες και τις οικιστικές αναπτύξεις και δεν απέκλεισε στο μέλλον να αποτελέσουν αντικείμενο και της Premia.

Πρόσθεσε πως η Premia θα παραμείνει καθαρά επενδυτική εταιρεία χωρίς αυτό να αποκλείει τη συνεργασία με developers σε ορισμένες αναπτύξεις.

Η αύξηση κεφαλαίου της Premia θα εξελιχθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Έχει στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος καθώς και τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης και συνδυαστικά περιλαμβάνει:

Εισφορές περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 27,5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, εισφέρονται 6 εταιρίες οι οποίες εκμεταλλεύονται 7 ακίνητα συνολικής αξίας 54,6 εκατ. καθώς και ομόλογα έκδοσης της εταιρείας που θα μειώσουν το χρέος της κατά 4 εκατ. ευρώ.Μετρητά, έως του ποσού των 47,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι πιθανό τμήμα της αύξησης με μετρητά να γίνει με ιδιωτική τοποθέτηση, ενώ ο βασικός μέτοχος oελληνοσουηδός, Ηλίας Γεωργιάδης (ιδιοκτήτης μαζί με την οικογένειά του της σουηδικής Sterner Stenhus και της SternerStenhus Greece – SSG η οποία κατέχει περίπου 76% της Premia) έχει δεσμευτεί ότι θα συμμετέχει στην αύξηση με τουλάχιστον 5,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Premia: ΑΜΚ έως €75 εκατ. αποφάσισε το ΔΣPremia Properties: Στοχεύει σε δεκαπλασιασμό της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε μια πενταετίαΤα περιζήτητα ελληνικά assets, η αύξηση κεφαλαίου της Alpha και του… Τζιρακιάν – Τι λένε οι ξένοι στον Χρήστο Μεγάλου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα