Τι λένε στο Λονδίνο για το deal HSBC – Παγκρήτιας, τι συμβαίνει με τον Μητσοτάκη και τον Δένδια, το black χιούμορ του εφοπλιστή Λογοθέτη και τι έγινε με το SKYLINE της Alpha Bank

00:23 1/3/2022 - Πηγή: Mononews

Μικρή παράταση για το πακέτο  Skyline της Alpha Bank

Κινητικότητα επικρατεί στην αγορά των κόκκινων δανείων, τα οποία είναι πιθανόν να αρχίσουν και πάλι να «φουσκώνουν» αν συνεχιστεί για πολύ ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Εχουμε και λέμε χθες υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές όλοι σχεδόν οι μεγάλοι παίκτες Bain, Fortress και Davidson Kempne rγια το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ

των 5 δις. Ευρώ που έχει βγάλει προς πώληση τη PQH.

Στην Alpha Bank ΑΛΦΑ -7,63% 1,21#ifrm34{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig34:hover + #ifrm34,#ifrm34:hover,#trig34:active + #ifrm34,#ifrm34:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} πληροφορούμαι ότι σκέφτονται να δώσουν μικρή παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού Skyline που αφορά στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση χαρτοφυλακίου 573 ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην τελική αυτή φάση έχουν περάσει τέσσερα σχήματα με ηχηρά ονόματα ήτοι Invel/Prodea, Dimand-HIG καθώς και οι Davidson Kempner και Brook Lane.

To «χαρτοφυλάκιο των ακινήτων» περιλαμβάνει  περίπου 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), 320 ακίνητα που χρειάζονται επισκευή ή ανακαίνιση και τα υπόλοιπα 205 ακίνητα είναι διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

 

Το ερωτηματολόγιο της FCA στην  HSBC για Παγκρήτια

Oι πληροφορίες που φθάνουν τον τελευταίο καιρό δείχνουν ότι το deal της εξαγοράς της HSBC στην Ελλάδα από την Παγκρήτια, παραμένει ακόμη ζωντανό.

Εκτός από τα διάφορα που ακούγονται για παζάρια τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από την πλευρά της Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία φαίνεται να πιέζει τους Βρετανούς πωλητές προκειμένου να βελτιώσουν την προσφορά τους, εσχάτως ενημερώθηκα για κινητικότητα στο Λονδίνο από σοβαρό θεσμικό φορέα μάλιστα.

Πρόκειται για την FCA (Financial Contact Authority) την αντίστοιχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Μεγ. Βρετανίας.

Η Βρετανική Αρχή λοιπόν απευθύνθηκε στην μητρική της HSBC στο Λονδίνο, την ΗSBC Continental, ζητώντας να ενημερωθεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσο τηρήθηκαν οι λεγόμενοι Κανόνες Κανονιστικής Συμμόρφωσης και κατά δεύτερο λόγο κατά πόσο η Βρετανική Τράπεζα έλεγξε  το λεγόμενο ΚYC (Κnow Your Customer ) διαδικασία η οποία κατά κύριο λόγο αφορά στον έλεγχο των μετόχων της αντισυμβαλλόμενης εταιρείας.

Όλη αυτή λοιπόν η κινητικότητα δεν θα δικαιολογείτο αν δεν υπήρχε κάποια προοπτική να προχωρήσει και να ευοδωθεί το deal.

Κληρώνει για το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

Αυτή την εβδομάδα κρίνεται το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά καθώς ο διαγωνισμός των 80 εκατ. Ευρώ που έχει περάσει από «σαράντα κύματα»  τελικώς , δεν έχει κηρυχθεί άγονος αλλά έχει «παγώσει».

Οι ενδιαφερόμενοι ήταν η Dimand (Δημήτρης Ανδιρόπουλος) , η ισραηλινών συμφερόντων BZPW Real Estate και η ΑΒΑΞ (Χρήστος Ιωάννου) , οι οποίοι πρότειναν σε πρώτο στάδιο εκτάσεις και ακίνητα προς ανέγερση των δικαστηρίων.

Οι Dimand και BZPW πέρασαν στην επόμενη φάση, ενώ ο ΑΒΑΞ δεν τα κατάφερε καθώς η έκταση που πρότεινε ήταν μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα να μην υποβάλει καθόλου  προσφορά.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, οι προσφορές των δύο μονομάχων βρίσκονται πάρα πολύ κοντά, καθώς απέχουν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τη «λύση στο δράμα» θα δώσει το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ)  το οποίο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γνωστοποιήσει την απόφαση του για το αν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός ή θα κηρυχθεί άγονος.

Όπως μαθαίνω η εταιρεία που  δεν υπέβαλε προσφορά, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της αναθέτουσας αρχής, χωρίς ωστόσο να πετύχει την αναστολή ή ακόμα και τη ματαίωση του διαγωνισμού.

Πρόγραμμα Χρυσής Βίζας χωρίς Ρώσους αγοραστές

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στην Κτηματαγορά, και ειδικά εκεί στα Νότια Προάστια , μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να παγώσει το πρόγραμμα απόκτησης της Xρυσής Βίζας για τους Ρώσσους.

Τα ιστορικά στοιχεία από το πρόγραμμα δείχνουν ότι οι Ρώσοι, οι οποίοι ως γνωστόν προτιμούσαν τα παραθαλάσσια προάστια, ήταν οι δεύτεροι καλύτεροι πελάτες του προγράμματος μετά τους Κινέζους.

Η προτίμηση τους αυτή άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίον οι τιμές των ακινήτων στο παραθαλάσσιο μέτωπο (κυρίως Βούλα, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα) είχαν εκτοξευτεί στα ύψη.

Από την αρχή του προγράμματος, αν ληφθούν υπόψη και οι άδειες στα μέλη των οικογενειών των επενδυτών, τότε οι συνολικές χορηγήσεις  βίζα μέσω του προγράμματος σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αριθμούν τις 28.768.

Στην κορυφή, όπως είναι φυσικό, βρίσκονται και πάλι οι Κινέζοι με 19.412 «χρυσές βίζες».

Ακολουθούν οι Ρώσοι με 1.693 άδειες και την πρώτη «τριάδα» συμπληρώνουν οι Τούρκοι με 1.681 άδειες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αιφνίδια αλλαγή μετοχικής σύνθεσης της Ρωσικής Τράπεζας RSB στην Κύπρο

Μια που αναφερθήκαμε σε Ρώσσους με «χοντρά πορτοφόλια» νομίζω ότι θα ήταν παράλειψη αν δεν ρίχναμε και μια ματιά στη Μαρτυρική μεγαλόνησο όπου η συγκεκριμένη παροικία όχι μόνο συνεχίζει να «ακμάζει» αλλά είναι και αρκετά προνοητική…

Και εξηγούμαι.

Την περασμένη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που ξεκίνησε η Ρωσική Τράπεζα RSB άλλαξε «αιφνιδιαστικά χέρια» εν μία νυκτί.

Ο βασικός της μέτοχος που ήταν μία άλλη μεγαλύτερη Ρωσική Τράπεζα η VTB Bank (PJSC) αποφάσισε να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών (46,29%) σε άλλους Κύπριους μετόχους.

Έτσι η Ρωσική τράπεζα στην Κύπρο συνεχίζει απρόσκοπτα μέχρι σήμερα τη δραστηριότητα της χωρίς να υπόκειται στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λίγες μέρες μετά την Ρωσική εισβολή.

Το πιθανότερο θα ήταν αν δεν είχε συμβεί η αιφνίδια αυτή αλλαγή η Τράπεζα θα είχε την ίδια τύχη με την Sberbank Europe στην  Αυστρία.

Τώρα οι κινήσεις αυτές έγιναν χάρη στο «διορατικό μάνατζμεντ της Τράπεζας ή σε έγκαιρη προειδοποίηση από τη Φρανκφούρτη,  αποτελεί μυστικό που μάλλον δεν είναι εύκολο να αποκαλυφθεί.

Περίεργες διαρροές για τις σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια

Γράφτηκαν πολλά και απίθανα τις τελευταίες – δραματικές λόγω ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία -μέρες, για δήθεν ένταση στην σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Νίκο Δένδια, οργή του πρωθυπουργού εναντίον του υπουργού του κλπ.

«Δεν μιλάνε», λέει, «δεν συνεργάζονται», «ο Δένδιας δεν συμμετέχει στις αποφάσεις» και άλλα ωραία.

Κι αυτά υπό τον «μανδύα» των διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αλήθεια, η οποία απέχει μακράν από όλα τα παραπάνω, είναι η εξής :

Ο υπουργός Εξωτερικών παρέμεινε περισσότερο  από δύο ώρες στο Μαξίμου.

Μία ώρα και κάτι συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με έμπειρους διπλωμάτες και για άλλη μία ώρα… κουβέντιαζε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του.

Οι δυο τους!

Απορίας άξιο, λοιπόν, πως δεν διέρρευσε αυτή η είδηση και ποιοι, ή ποια κέντρα (εξωθεσμικά;)κυκλοφόρησαν το fake news….

Η Alitheia της Οικογένειας Λογοθέτη και το black χιούμορ

Εκεί στην οικογένεια Λογοθέτη το black χιούμορ πρέπει να περισσεύει.

Εκτός και εάν έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλους.

Δεν εξηγείται αλλιώς πως ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, αδελφός του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη, αποφάσισε να δημιούργησε ένα κεφάλαιο με την ονομασία ΑΛΗΘΕΙΑ.

Την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου του ομίλου Libra και να διαχειριστεί το family office Alithea Capital ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, αδελφός του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη.

Ο όμιλος Libra, δραστηριοποιείται σε 35 χώρες σε έξι ηπείρους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπορία, την ενέργεια, τη φιλοξενία, τα ακίνητα, τη ναυτιλία -μέσω της εταιρείας Lomar– και τις επενδύσεις, ενώ ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη.

“Μετά από περισσότερα από 21 χρόνια στη Lomar και στη συνέχεια ως συνιδρυτής του Libra Group, παραιτήθηκα από τη θέση του αντιπροέδρου του ομίλου.

Παραμένω μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μέτοχος του Libra Group και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον”, εξήγησε με ανάρτηση του στο LinkedIn.

Στόχος του κ. Λογοθέτη είναι να επικεντρωθεί στο οικογενειακό γραφείο που ίδρυσε, με την ονομασία Alithea Capital, να “διαχειριστεί τις επενδύσεις του και να εξερευνήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς της επιχειρηματικής ζωής”.

“Η Alithea Capital ιδρύθηκε με την παραδοχή ότι η ειλικρίνεια και η αλήθεια αποτελούν το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και δεσμευόμαστε και ανυπομονούμε να το αξιοποιήσουμε με τιμή και ταπεινότητα”, τόνισε ο κ. Λογοθέτης.

Πολύ ωραία λογια για τα social media που ο κ. Λογοθέτης διαφημίζει το νέο family office της οικογένειας του.

Από την άλλη πλευρά ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο Λογοθέτης υπηρετεί την αλήθεια.

Και μάλιστα υπάρχουν και οι δικαστικές αποφάσεις.

Άπαντες αναρωτιούνται εάν είναι ένας άνθρωπος που παραπλανά τους φίλους του προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα, όπως αναφέρει πρόσφατη απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου για την υπόθεσή του με τον επιχειρηματία και κουμπάρο του Βίκτωρα Πιζάντε;

Ή μήπως είναι ένας χαρισματικός ψεύτης, όπως τον χαρακτήρισε ο 56χρονος δικαστής του Λονδίνου, sir ANDREW BAKER, διάσημος στη βρετανική πρωτεύουσα για το δηλητηριώδες χιούμορ του και την αγάπη του για τα μαθηματικά και τα γρήγορα αυτοκίνητα;

Το όνομα του έχει εμπλακεί σε σωρεία δικαστικών υποθέσεων.

Περιλαμβάνεται στο περίφημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για δάνεια που είχε πάρει από συστημική τράπεζα και στην εκθεση της ειδικής επιστήμονος Μαρίας Κολέτσου η οποία διορίστηκε από την εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Για αυτές τις υποθέσεις δεν έχει δικαστεί στην Ελλάδα.

Έως τώρα γνωρίζουμε ότι ο Έλληνας εφοπλιστής είτε χρησιμοποίει μεθόδους για να αποσπάσει χρήματα από φίλους και συνεργάτες του η εναλλακτικά κατηγορεί άλλους συνεργάτες του ότι τον εξαπάτησαν χωρίς όμως ποτέ να δικαιωθεί στα δικαστήρια.

Το αντίθετο μάλιστα.

Μέχρι τώρα έχει χάσει όλες τις δίκες που είτε είναι εναγόμενος σε δικαστήριο του Λονδίνου (Υπόθεση Πιζάντε vs Λογοθέτη) είτε είναι ενάγων σε δικαστήριο της Κύπρου (Υπόθεση Λογοθέτης VS Μπιτσιος, Λαζαράκης, Στασινόπουλος, Τζιαμούρτας κλπ.).

Εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επί χρόνια τα δάνεια που είχε λάβει από την Τράπεζα Πειραιώς αρνιόταν να τα εξοφλήσει.

Το ύψος των δανείων του άγγιζε τα 400 εκατ. ευρώ.

Άρα γιατί έβγαλε το FUND Alitheia Capital; Προφανώς γιατί έτσι τον βόλευε. Άλλωστε δεν κόστισε κάτι.

Τζάμπα είναι!!!

H ORSTED και η Νέα Υόρκη

Εξαπίνης πιάστηκε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το ότι συνέβη το απίστευτο, να μην κερδίσει κανέναν διαγωνισμό από τα θαλάσσια οικόπεδα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης η Orsted, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Πραγματικό Βατερλό για την ORSTED.

Σύμφωνα με χθεσινό report της Goldman Sachs (βλ. πίνακα παρακάτω), η ORSTED δεν κατάφερε το αυτονόητο. Έμεινε στον άσο.

Δεν κέρδισε ούτε μια άδεια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη κάποιοι αγωνιούν εάν θα έχει αίσιο τέλος  και το deal CENERGY-ORSTED για κατασκευή εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων στις ΗΠΑ.

Άλλωστε, οι εξειδικευμένοι αναλυτές που παρακολουθούν τον κλάδο επισημαίνουν ότι αυτή την στιγμή η γαλλική NEXANS είναι μακράν φθηνότερη σε σχέση με την CENERGY.

Το ράλι της CENERGY είχε χτιστεί πάνω στο ότι η ORSTED θα έμπαινε στην μετοχική σύνθεση της CENERGY, σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Έφτασε μάλιστα η CENERGY σε μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 751 εκ ευρώ ξεπερνώντας πλέον και της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ της οποίας είναι στα 687 εκ ευρώ.

Το άσχημο είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι η ORSTED δεν θα κέρδιζε τίποτα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και θα έμενε με άδεια χέρια.

Η αγορά πιάστηκε εξαπίνης.

Η Έκθεση της Goldman Sachs για την ORSTED

Τα μεγάλο πρόβλημα με τα άλευρα

Mε ωριμότητα και σοβαρότητα προσπαθούν να προσεγγίσουν τη βαθιά κρίση στην Ουκρανία οι ελληνικές επιχειρήσεις που  έχουν κάποια σχέση   με την περιοχή.

Ερώτηση έκανε και η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παίρνοντας ως γενική απάντηση ότι «είμαστε ψύχραιμοι, οι δραστηριότητες   δεν επηρεάζονται δραματικά αλλά καλού κακού    αναζητούνται    εναλλακτικά σχέδια».

Ο wiseman  σας πληροφορεί πάντως πως …η καρδούλα των ιδιοκτητών και μανατζαραίων  το ξέρει πόσο ήρεμοι  είναι με αυτά που γίνονται.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: από πολύ κοντά παρακολουθούν τις εξελίξεις οι άνθρωποι από τη  βιομηχανία τροφίμων, αφού το κόστος παραγωγής στα άλευρα είναι πιθανό να εκτοξευτεί.

Βασικές εταιρίες του κλάδου όπως Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος, Μύλοι Λούλη και Μύλοι Κεπενού, προσπαθούν να μετρήσουν επιπτώσεις στις τιμές αγοράς και στην ομαλή εξέλιξη της προμήθειας σταριού.

Από την πλευρά του ο Όμιλος Σαράντη με θυγατρικές εταιρείες και στις δύο χώρες, την Ergopack  στην Ουκρανία και Hoztorg  στη Ρωσία, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και προσωρινή αντικατάσταση της παραγωγής της Ergopack μέσω άλλων εταιριών σε Ρουμανία και  Πολωνία.

Αλλά και  ο Όμιλος ELTON ΕΛΤΟΝ -3,37% 1,72#ifrm92{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig92:hover + #ifrm92,#ifrm92:hover,#trig92:active + #ifrm92,#ifrm92:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}, μάλλον πάει για αναστολή  λειτουργίας της ουκρανικής θυγατρικής του, που τη θεωρεί μικρής σημασίας για τα μεγέθη του.

Ο wiseman  σας το ξαναλέει για να έχετε πληροφόρηση από πρώτο χέρι: ψυχραιμία μεν, αλλά …η καρδούλα τους το ξέρει!

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
alpha bank, deal, hsbc, black, skyline, alpha, eurobank alpha, alpha eurobank, λονδινο, alpha, hsbc, εγινε, χιουμορ, black, deal, skyline, vtb bank, goldman sachs, προσφορες, αριαδνη, δις, αλφα, ήτοι, lane, ελλαδα, τραπεζες, πειραιας, real, αβαξ, λύση, δραμα, εταιρεία, κυπρος, vtb, απρόσκοπτα, sberbank, europe, fake, εξηγείται, capital, group, linkedin, ειλικρίνεια, λογια, media, office, σωρεία, εκθεση, αθηνα, fund, νέα, ηπα, sachs, ρωσία, υφίσταται, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, real news, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, vtb bank, ήτοι, vtb, χωρες, ρωσία, αβαξ, αδεια, ακινητα, αλφα, δανεια, ηπα, κυπρου, ονοματα, ουκρανια, πειραιως, προγραμμα, ρουμανια, τυχη, υψος, ωρα, capital, linkedin, office, real, αγαπη, αγορα, αυστρια, ανθρωπος, απιστευτο, απρόσκοπτα, αριαδνη, γινονται, δευτερο, δις, δωσει, ευκολο, ευρω, ειλικρίνεια, εκθεση, εκμεταλλευση, εβδομαδα, ενεργεια, εξελιξη, εξι, εξηγείται, επενδυσεις, ερωτηματολογιο, εταιρεία, ευθυνη, εφοπλιστης, εχουμε και λεμε, ιδια, υποθεση, υφίσταται, κεφαλαιο, λογια, λογο, μαθηματικα, μακρια, μαξιμου, ματια, μυστικο, ναυτιλια, νικο, ομιλος, οικοπεδα, οικογενεια, ονομα, ωριμοτητα, πεμπτη, πολιτεια, συγκεκριμενα, συνεχεια, σχηματα, σωρεία, τιμη, φυσικο, φρανκφουρτη, χερι, ψευτης, ψυχραιμια, ωρες, group, ανηκει, europe, fake, fund, goldman sachs, εισβολη, index, κυριακου, lane, media, μια ματια, οργη, πακετο, πληροφοριες, πωληση, ρωσοι, sachs, sberbank, τραπεζα, ωραια λογια, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, HSBC – Παγκρήτιας, Μητσοτάκη, Δένδια, Λογοθέτη, SKYLINE, Alpha Bank,londino, HSBC – pagkritias, mitsotaki, dendia, logotheti, SKYLINE, Alpha Bank