Τι είπε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για επενδύσεις και το σχεδιαζόμενο ΣΔΙΤ για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα

Επενδύσεις ύψους 1 δις. ευρώ την επόμενη 10ετία σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ με τις μισές να αφορούν τα πρώτα πέντε χρόνια (2020 – 2024).

Το προαναφερόμενο ποσό αναφέρεται αφού υπολογιστούν οι εκπτώσεις με την ίδια την εταιρεία να εκτιμά ότι θα συνεισφέρει περίπου το 50% των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν.

Σύμφωνα

με όσα είπε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους πιθανότατα το 2021. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει αποθεματικό 416 εκατ. ευρώ.

Όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος Χαράλαμπος Σαχίνης η συμφωνία με το δημόσιο για το αδιύλιστο νερό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου και τότε θα ξεκαθαρίσει για την ΕΥΔΑΠ το τοπίο ως προς τους πόρους που θα έχει διαθέσιμους τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία σκοπεύει αν τελικά το υπουργείο Υποδομών προκηρύξει το ΣΔΙΤ για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, ο διαγωνισμός για να γίνει θα χρειασθεί κάποια χρόνια.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για την Ψυτάλλεια η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναμένει την γνωμοδότηση του ΤΕΕ (για το αν μπορούν να παραμείνουν στη διαδικασία όλοι οι ενδιαφερόμενοι) τέλος του μήνα αρχές του επομένου και με βάση αυτή θα λάβει τις αποφάσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα