Τι δουλειά έχουν οι Ιταλοί του Μιλάνο στην Eurobank, το #MeToo «χτυπάει» την TV και τι λένε AXIA – ALPHA για την Mytilineos

00:05 3/2/2021 - Πηγή: Mononews
ΛΑΡΚΟ Ι: Θα πέσουν κορμιά 

Συνωστισμό μνηστήρων έχουμε στην ΛΑΡΚΟ και όπως πληροφορούμαι στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Μέγαρο Μαξίμου άνοιγαν σαμπάνιες…

Η κάθοδος στην πίστα της διεκδίκησης του Ευάγγελου Μυτιληναίου αλλά και του Γιώργου Περιστέρη δείχνει ότι ο θησαυρός της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιος και η μάχη μεταξύ Ελλήνων και ξένων ενδιαφερόμενων θεαματική!

Το χρυσάφι δεν είναι άλλο από το νικέλιο,

το οποίο αποτελεί πλέον ένα από τα πιο περιζήτητα commodities ανά την υφήλιο καθώς σε λίγα χρόνια όλοι θα κυκλοφορούμε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΛΑΡΚΟ ΙΙ: Ένας γνώριμος από παλιά

Η είδηση ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ελβετικής εταιρείας AD Holding συμμετέχει ο Ανδρέας Δασκαλάκης, υιός του τέως διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, θύμισε στην στήλη ότι ο πατέρας εργαζόταν στην Cunico Resources, η οποία δραστηριοποιούνταν στην Βόρεια Μακεδονία, στο Κόσσοβο, στην Αλβανία και την Ζάμπια.

Η εταιρεία (η Cunico) έχει περάσει από πανίσχυρους μετόχους Ισραηλινούς και Κοζάκους ολιγάρχες και όλοι αυτοί φλέρταραν με την ΛΑΡΚΟ πριν μια δεκαετία.

Ετοιμάζει εκπλήξεις η Pasal

Τα εμπορικά ακίνητα έχει βάλει στο στόχαστρό της η Pasal και η στήλη πληροφορείται πως μετά την τελευταία απόκτηση του ακινήτου στην Παιανία όπου στεγάζεται το σούπερ μάρκετ ΑΒ – με 20ετή παρακαλώ σύμβαση μίσθωσης – έρχεται μπαράζ απόκτησης και άλλων εμπορικών/επαγγελματικών ακινήτων.

Μαθαίνω ότι ο ελληνοσουηδός αντιπρόεδρος και γκουρού του realestate στον ευρωπαϊκό βορρά Frank Roseen είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις αποδόσεις που πετυχαίνει για την εταιρεία ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μαρκάζος.

Την Πέμπτη η εταιρεία έχει έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την εισήγηση του διοικητικό Συμβούλιο για  αλλαγή της επωνυμίας της.

Σαββίδης: Πήρε τον ΟΛΘ, ψάχνει ξενοδοχείο και οι σκέψεις για συνεργασίες

Μετά την αποχώρηση – κοινό μυστικό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ – των δύο γερμανικών εταιρειών από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, η οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη ελέγχει έμμεσα ποσοστό άνω του 44%.

Ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας είχε, όπως μαθαίνω από έγκυρη πηγή, μεταφέρει κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θέλει τον ΟΛΘ και μάλλον πήρε και τις ευλογίες…

Βέβαια, στην αγορά ακούγεται πως δεν αποκλείεται να αναζητήσει συμμαχίες, δηλαδή να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΘ και άλλοι επιχειρηματίες…

Εδώ θα είμαστε για να μάθουμε περισσότερα. Τα σχέδια όμως του Ιβάν δεν σταματούν καθώς θέλει – έτσι το έχει μεταφέρει στους στενούς συνεργάτες του – να αυξήσει την παρουσία του στο ξενοδοχεία εξου και η Κρήτη συνεχίζει να είναι προτεραιότητα.

Η Σοφία παίζει μπάλα

Τα πάνω της μαθαίνω ότι έχει πάρει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κι αυτό διότι στα νέα της καθήκοντα της δίνεται η δυνατότητα να υλοποιεί τις ιδέες της, να ετοιμάζει σχέδια κλπ κλπ.

Μα θα μου πείτε το ίδιο δεν έκανε και στο προηγούμενο υπουργικό θώκο της στο υπουργείο Παιδείας;

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η χημεία μεταξύ Νίκης και Σοφίας δεν ήταν και πιο ζηλευτή!

Τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη καθώς φαίνεται ότι η συνεργασία με τον Χάρη Θεοχάρη κυλάει ομαλά…

Τα ρίγη για την οικονομία και το σκληρό lockdown

Στο κτίριο της οδού Νίκης, ναι εκεί που στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών, έχουν όπως πληροφορούμαι αρχίσει να ανησυχούν πολύ για τις συνέπειες της πανδημίας καθώς ο Χρήστος Σταϊκούρας ακούει τον Χαρδαλιά ότι ακόμη και το Πάσχα θα είμαστε ψιλο-μαντρωμένοι και τον κόβει κρύος ιδρώτας…

Δεν έχει κι άδικο αν σκεφθεί κανείς ότι το πρώτο 3μηνο του 2021 θα το φάμε με ύφεση και άντε μετά να γυρίσει το παιχνίδι… Πόσο μάλλον αν και το καλοκαίρι ο τουρισμός μας φέρει το 50% των εσόδων.

Δύσκολα τα πράγματα!

Eurobank: Μετά το Capital ήρθε το Helicon

Το Helikon Capital έχει βάλει πόδι για τα καλά στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,79% 0,57#ifrm98{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig98:hover + #ifrm98,#ifrm98:hover,#trig98:active + #ifrm98,#ifrm98:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και το ποσοστό του ανήλθε σε 5,1%.

Η διοίκηση του Φωκίωνα Καραβία προσελκύει επενδυτές καθώς το story της τράπεζας σταθεροποιείται χρόνο με το χρόνο.

Tο Helikon Investments, το ιταλικό fund, που ιδρύθηκε το 2019, και που φέρεται να ήταν ο αγοραστής για το πακέτο των 6 εκατ. μετοχών της Lamda Development (3,4% του κεφαλαίου) που αποφάσισε να πωλήσει η οικογένεια Λάτση στις 27 Ιουλίου του 2020.

Το Helikon ιδρύθηκε από μια ομάδα έμπειρων managers που έως το 2019 ήταν στελέχη του Kairos L/S, ενός fund της ελβετικής τράπεζας Julius Baer.

Πρόκειται για τους Federico Riggio, Michele Fiumara, David Grazzini, Vittorio Villa, και Flavio Russo. H έδρα τους είναι στο Μιλάνο και στο Λονδίνο.

#MeToo: Η παραίτηση Λιγνάδη και τα επόμενα κρούσματα

Η στήλη στα όρια του δημοσιεύσιμου σας ενημερώνει τακτικά για το κίνημα #MeToo που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα.

Πράγματι τη Δευτέρα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Λιγνάδη καθώς θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε αρκετά…

Πέραν του θεάτρου και της τηλεόρασης – ανοίγει κι εκεί σιγά σιγά το κουτί της Πανδώρας – έρχονται όπως μου λένε η έγκυρη πηγή μου αποκαλύψεις στον ευρύτερο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης…

Ίδωμεν.  Πάντως το όνομα του δημοσιογράφου που ακούστηκε χθες έχει μπόλικο παρασκήνιο.

Τι περιμένει AXIA και Alpha Finance για την Mytilineos

Όπως έχετε ενημερωθεί πρώτα από αυτήν εδώ τη στήλη, η Mytilineos θα είναι η πρώτη εταιρία που θα ανακοινώσει αποτελέσματα του 2020.

Έχουμε όμως την αίσθηση ότι ο Φεβρουάριος θα είναι πολύ καυτός μήνας από πλευράς ανακοινώσεων για τον Όμιλο Mytilineos.

Η Alpha Finance που πρόσφατα έβγαλε report για τον Όμιλο Mytilineos, δίνοντας τιμή στόχο τα 17.48 ευρώ, περιμένει οτι για το 2020 η Mytilineos θα εμφανίσει κύκλο εργασιών 1.779 δισ. ευρώ, μια πτώση της τάξης του 21,1%, EBITDA 309,5 εκατ. ευρώ (-1,2%) και κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων 127,8 εκατ. ευρώ (-11,8%).

Ακόμα, βλέπει ο καθαρός δανεισμός να αυξάνεται κατά 32,3% και να βρίσκεται στα 556,7 εκατ. ευρώ.

Η AXIA περιμένει κύκλο εργασιών 1,816 δισ. ευρώ (-19,5%) EBITDA 300.4 εκατ. ευρώ (-4%) και ΚΜΦΜΔ 121.2 εκατ. ευρώ (-16,4%).

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman ο αναλυτής της AXIA μετά τα αποτελέσματα ετοιμάζεται να βγάλει καινούργιο report για την Mytilineos.

Βλέπετε έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο του report.

Και για τους λάτρεις της λεπτομέρειας χθες η Mytilineos πέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Jumbo. 1,780 δισ. ευρώ η Mytilineos, 1.767 η Jumbo.

Και να θυμάστε, αυτό που σας είχε πει ο Wiseman πρώτος εδώ και πολύ καιρό.

Ότι θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ οι μετοχές του buy back.

Μόνο ένα μικρό κομμάτι θα δοθεί στα στελέχη. Και πολύ καλά θα κάνει, κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Red Alert με την ΓΕΚ Τέρνα

Red alert χτύπησε χθες στο Χρηματιστήριο καθώς άλλαξαν χέρια με την μορφή πακέτου το 2% της ΓΕΚ Τέρνα.

Η συναλλαγή ανήλθε στα στα 15-16 εκατ. ευρώ.

Το ποσό είναι μεγάλο και κάποιοι νόμιζαν ότι πούλησαν οι βασικοί μέτοχοι.

Τελικά όμως οι ειδικοί λένε ότι, άλλαξε χέρια πακέτο μετοχών μεταξύ των θεσμικών επενδυτών που έχουν θέση στο «χαρτί».

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
eurobank, axia, alpha, eurobank alpha, alpha eurobank, alpha bank, axia, δουλεια, μιλανο, alpha, eurobank, λαρκο, ηλεκτρικος, εταιρεία, ολθ, θεσσαλονικη, κρητη, νέα, πασχα, καλοκαιρι, capital, τραπεζες, fund, david, villa, ελλαδα, finance, φεβρουάριος, ebitda, καιρος, jumbo, buy, red, γεκ, προσφορες, υφίσταται, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, καθαρα δευτερα, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2012, εσπα 2021, αποτελεσματα, ακινητα, αλβανια, αυτοκινητο, γνωμη, εδρα, ιβαν, ιερουσαλημ, λαρκο, λονδινο, οικονομια, ολθ, το κουτι της πανδωρας, υιος, υπουργειο οικονομικων, υφεση, χημεια, capital, jumbo, αγορα, βορεια, βρισκεται, γεκ τερνα, γεκ, δασκαλακης, δευτερα, δυνατοτητα, διοικηση, δοθει, ευρω, εμμεσα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, εταιρια, ευθυνη, ζαμπια, ιδεες, ιδιο, υφίσταται, υφυπουργος, θησαυρος, θυμισε, κεφαλαιο, κτιριο, μακεδονια, μαξιμου, μυστικο, μικρο, μορφη, ξενοδοχειο, ομαδα, οικογενεια, ονομα, ορια, πεμπτη, πηγη, ριγη, σουπερ μαρκετ, σκεψεις, σοφια, σουπερ, σχεδια, τερνα, τεως, τιμη, τουρισμος, φεβρουάριος, buy, david, ebitda, finance, fund, γλωσσες, ιδιαιτερα, υπουργειο, index, κομματι, κρυος, κωνσταντινου, villa, πακετο, πληροφοριες, πωληση, χερια
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα