Τι αποκαλύπτουν τα calls του Βασίλη Ψάλτη, σε ποιους θα δώσει λεφτά ο Σαράντης, η λάμψη της Δόμνας και γιατί εντυπωσίασε πάλι ο πρόεδρος Φέσσας

Οι πολλαπλοί στόχοι του Βασίλη Ψάλτη

Μπορεί όλη προσπάθεια και ο χρόνος της ηγετικής ομάδας της Alpha Bank να συγκεντρώνονται στην επιτυχή υλοποίηση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα project έχουν μείνει πίσω.

Το Galaxy, η μεγάλη τιτλοποίηση «κόκκινων»

δανείων, μαζί με την πώληση της Cepal, αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά στα μέσα του επόμενου μήνα και, μάλιστα, σύμφωνα με το «πορτοφόλι» που είχε εξαρχής ορίσει η Τράπεζα, δηλαδή τις 280 μονάδες βάσης, κάνοντας βεβαίως χρήση και του προγράμματος «Ηρακλής».

Όσο για τα calls με τους επενδυτές, η στήλη μαθαίνει ότι εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά για τον σχεδιασμό της τράπεζας, προεξοφλώντας την υπερκάλυψη της ΑΜΚ.

Ανοίγει ο φάκελος της Εγνατίας

Απ’ ό,τι φαίνεται το άνοιγμα των προσφορών για τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού θα γίνει από Δευτέρα, δηλαδή πριν από την αποχώρηση του κ. Λαμπίρη, αφού ήταν ο μοναδικός συνοδοιπόρος μετά την αποχώρηση Ξενόφου.

Για να ξέρετε υπάρχει ένα μυστικό…

Στην περίπτωση που οι οικονομικές διαφορές των προσφορών μεταξύ των 2 κοινοπραξιών – μονομάχων (ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος-Αβαξ) είναι έως 15%, τότε θα κληθούν να υποβάλουν νέες βελτιωμένες προσφορές.

Εάν η διαφορά είναι πάνω από 15%, τότε θα προκριθεί η καλύτερη προσφορά.

Χωρίς παπιγιόν

Σήμερα πάντως, 27 Μαΐου, έχει προγραμματίσει conference call και ο «αμέτοχος» της υπόθεσης της Εγνατία Οδού, δηλαδή ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Θύμιο Μπουλούτα.

Πάντως, ο Θύμιος δεν θα χρειαστεί να βάλει παπιγιόν, όπως όταν έκανε παρουσιάσεις στην Grant Thornton και τον έκοβε στο λαιμό το λαστιχάκι. Κάτι είναι και αυτό.

Καλές δουλειές

Και μια που αναφερόμαστε σε κατασκευαστές, να ευχηθούμε καλές δουλειές στον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, βασικό μέτοχο της REDS και τον άνθρωπο που η Reggeborgh επέλεξε για CEO της REDS.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μέσω της εταιρείας Art In Logistics, συμμετέχει μαζί με την Hepta Holdings σε νεοσύστατη εταιρεία στον κλάδο των logistics, στην DEL24.

Βέβαια η νέα δουλειά δεν σχετίζεται με τη Reds και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο συνιστά σύγκρουση συμφερόντων.

Και μετά άντε να κρατήσεις σε ηρεμία την πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη.

Αγορά μεν, χαμηλότερα δε

Χθες η Eurobank Securities εξέδωσε επενδυτική αξιολόγηση για τη μετοχή της Aegean λόγω της αύξησης κεφαλαίου και λόγω του warrant του Δημοσίου. Μάλιστα αφαίρεσε από την τιμή το warrant, καθώς μπορεί να αποτελέσει υποχρέωση για την εταιρεία στην περίπτωση που θελήσει να αγοράσει το warrant από το Δημόσιο. Και η σύσταση ναι μεν παραμένει «buy», αλλά  η αποτίμηση έπεσε στα 6,30 ευρώ από 6,7 ευρώ προηγουμένως.

Ήταν να μην αρχίσουν οι αυξήσεις κεφαλαίου…

Αφού το νερό της ανάπτυξης πάει να μπει στο αυλάκι, η μία μετά την άλλη, οι εταιρείες παίρνουν σειρά. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  για να εξετάσει το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Τζιρακιάν, η οποία προτίθεται να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 3 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι σχετικά μικρό, αλλά ενδεικτικό ενός  κλίματος που αλλάζει προς το καλύτερο. Ο  φόβος για ανακοινώσεις ΑΜΚ αρχίζει να υποχωρεί.

Κόβει προσφορές αφού η ζήτηση ανεβαίνει

Ο Όμιλος Sarantis αλλάζει εμπορική πολιτική. Μειώνει τα κόστη προώθησης και περιορίζει τις προσφορές στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καθώς οι υπεύθυνοι του Ομίλου διαπιστώνουν ότι ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά και θεωρούν σκόπιμο να αποσυρθούν προσφορές και άλλες μέθοδοι προώθησης προϊόντων.

Πάντως ο Όμιλος είναι αποφασισμένος να ενδυναμώσει την παρουσία του στα οπτικοακουστικά μέσα, αλλά και σε επιλεγμένες ιστοσελίδες για την προβολή των προϊόντων, όπως περιποίησης και ομορφιάς.

Το κονδύλι θα είναι αυξημένο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και πρόκειται  για μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Η μερίδα του λέοντος θα πάει στα κανάλια, τα  οποία θα λάβουν ζεστό χρήμα.

Στη διαφοροποίηση της προβολής προϊόντων συνέβαλε και η κυβερνητική απόφαση να μειώσει τη φορολογία για όσες επιχειρήσεις αυξήσουν τη διαφημιστική δαπάνη το 2021 σε σχέση με το 2020.

«Εφαγε» πόρτα

«Πόρτα  έφαγε» μεγάλη εμβληματική επένδυση της εταιρείας  «Κυκλαδικά Μελτέμια Α.Ε.», συμφερόντων του ομίλου Eunice Energy Group για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών και ανεμογεννητριών σε βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Το  υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος φρέναρε  την επένδυση, διότι η μελέτη περιβάλλοντος που κατατέθηκε ήταν εκτός πραγματικότητας με συνέπεια οι αρμόδιες υπηρεσίες να πουν ένα μεγάλο «στοπ» στα επικείμενα έργα.

Αξιόπιστη πηγή λέει ότι η μελέτη πρέπει να έγινε στο… πόδι, καθώς οι περιγραφές για το οικοσύστημα της περιοχής ήταν για γέλια και για κλάματα.

Δεν χρειάστηκε πολύ να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι η μελέτη δεν υφίσταται.

Ο έμπειρος ενεργειακός  όμιλος πόνταρε στις ανάγκες της χώρας για πράσινη ενέργεια σε βραχονησίδες του Αιγαίου, θεωρώντας  ότι η μελέτη θα περνούσε με κλειστά μάτια. Όμως το ΥΠΕΝ έστειλε μήνυμα…

Η επένδυση σκόπευε να δημιουργήσει δίκτυο αιολικών σταθμών με 106 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 486 MW σε 13 «ακατοίκητες» βραχονησίδες του Αιγαίου, μαζί με συνοδευτικά έργα αλλά και υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτρικής διασύνδεσης προς Κρήτη και Αττική.

Τα πράσινα «κόκκινα» δάνεια

Είναι πρώιμο, ίσως  και αρκετά πρόωρο, αλλά  οι τράπεζες για να διαμορφώσουν ένα μελλοντικό αποδοτικό χαρτοφυλάκιο που, να σημειωθεί, θα πρέπει να  φέρνει κέρδη για τα πιστωτικά ιδρύματα έναν τρόπο έχουν: να επαναγοράσουν τα «κόκκινα» δάνεια που πούλησαν, τα οποία θα έχουν γίνει  πράσινα.

Η ενδιάμεση δουλειά δεν μπορούσε να γίνει από τις ίδιες τις τράπεζες. Πρόκειται για… ψιλοβελονιά με τους δανειολήπτες, την οποία  όμως  θα κάνουν ο διαχειριστές των «κόκκινων» δανείων.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να αρχίσει η αντίστροφη ροή των πραγμάτων, η οποία, όσο και αν φαίνεται δυσνόητη σήμερα, θα φέρει  εκ νέου υπεραξίες  στις τράπεζες.

Λεφτά με ουρές

Στο φόρτε τους οι διαγωνισμοί για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου με τις εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών να τρίβουν τα χέρια τους.

Ένας σημαντικός τέτοιος διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας, 19 εκατ. ευρώ, με την εγκατάσταση εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σε σωφρονιστικά καταστήματα και την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα γίνεται η δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων της χώρας στο διαδίκτυο.

Ο Φέσσας κάνει ταμείο

Ο πρόεδρος Φέσσας πάλι εντυπωσίασε.

Ο Όμιλος Quest σε ενοποιημένη βάση κατά το α’ τρίμηνο του 2021 κατέγραψε πωλήσεις 216 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA πάνω από 18 εκατ. ευρώ  και κέρδη προ φόρων 14 εκατ.  επιτυγχάνοντας: αύξηση 46,2% στις πωλήσεις, 46,3% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), 106,2% στα προ φόρων κέρδη (ΕΒΤ) και 152,2% στα καθαρά μετά φόρων κέρδη (ΕΑΤ).

Η διοίκηση θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2021, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Η πολύπλευρη λάμψη της Δόμνας

Τα φλας των φωτογράφων τράβηξε για άλλη μια φορά πάνω της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής για την παρουσίαση του νέου θεσμού της Αναδοχής, η Υφυπουργός ήταν εμφανώς ανανεωμένη, μετά τις πρόσφατες αλλαγές που συνέβησαν στην προσωπική της ζωή, και δεν το έκρυβε.

Πηγές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν από κοντά με την Υφυπουργό, ανέφεραν στη στήλη ότι η απόφαση της να γυρίσει σελίδα στη ζωή της ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπο και την ψυχολογία της.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και στα «πηγαδάκια» που ακολούθησαν, η κα. Μιχαηλίδου είχε μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη της το χαρακτηριστικό εκφραστικό της χαμόγελο που απέπνεε έναν αέρα ανανέωσης» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Η αύρα ανανέωσης που εξέπεμπε η κα. Μιχαηλίδου αποκτούσε ακόμη μεγαλύτερη ισχύ όταν γύρω της βρίσκονταν ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες της οικονομικής ζωής της χώρας, όπως η πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, κυρία Εριέττα Λάτση, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κυρία Έλλη Ανδριοπούλου.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
δωσει, λαμψη, λεφτα, alpha bank, υφυπουργός εργασίας, alpha, σημαίνει, project, galaxy, τραπεζες, ηρακλης, προσφορες, γεκ, μαΐου, grant, ceo, art, logistics, εταιρεία, νέα, eurobank, aegean, buy, sarantis, energy, group, αιγαιο, υφίσταται, κρητη, quest, ebitda, ισχύ, unesco, ωναση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, φορολογια 2013, αξιολογηση, δομνα μιχαηλιδου, κοινωνια, αποτελεσματα, αφροδιτη, δανεια, δουλεια, εμπορικη, ψυχολογια, ωρα, aegean, alpha, ceo, eurobank, quest, αγορα, αυξηση, αιθριο, αλεξανδρα, αττικη, αυρα, γινει, γινεται, δευτερα, δημοσιο, διοικηση, διαδικτυο, δικτυο, εγινε, εγνατια, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, ελλη, ενεργεια, εργα, εριεττα, εταιρεία, ευθυνη, ζωη, ζωης, υπηρεσιες, ηρεμια, υφίσταται, υφυπουργος, θυμιος, διαγωνισμοι, κυρια, μαΐου, ματια, μικρο, μυτιληναιος, νερο, νιαρχος, ξερετε, ομιλος, παρουσιαση, πεμπτη, πηγη, ροη, πρασινη, πωλησεις, σειρα, σουπερ μαρκετ, σουπερ, τερνα, τιμη, υλοποιηση, ισχύ, υφυπουργός εργασίας, φορολογια, φορα, χαμογελο, χειλη, χρημα, χρονος, group, απο δευτερα, art, δουλειες, ebitda, energy, φακελος, galaxy, γελια, grant, project, logistics, μεινει, μελετη, μια φορα, πηγες, πληροφοριες, πωληση, sarantis, σημαίνει, τραπεζα, θεματα, unesco, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα