ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αναβάθμιση της τιμής στόχου έως και 45% από ΑΧΙΑ και Eurobank

Σε αναβάθμιση κατά 45% της τιμής στόχου για την μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προχώρησε η AXIA Ventures, τοποθετώντας την στα 12,10 ευρώ από την προηγούμενη τιμή των 8,70 ευρώ, δίνοντας έμφαση στο πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά επενδυτικό πλάνο 800 εκατ. ευρώ.

Στα βασικά σημεία της έκθεσής της, η AXIA Ventures επισημαίνει τα 550MW σε κατασκευή που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ

της εταιρείας σε 1,9GW στο τέλος του 2021, προσεγγίζοντας πολύ ταχύτερα από το 2025 τον στόχο των 2GW.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι η εταιρεία προωθεί την κατασκευή δύο μεγάλων έργων αποθήκευσης ενέργειας, στο Αμάρι και την Αμφιλοχία, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος λόγω του COVID-19 κρίνονται ασήμαντες.

Τέλος, η AXIA Ventures τονίζει τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον κλάδο, καθώς η βασική στρατηγική της παραμένει η ανάπτυξη στην ελληνική αγορά.

Αύξηση κατά 25% της τιμής στόχου από την Eurobank Equities

Παράλληλα, στα 10,50 ευρώ αναβάμισε την τιμή στόχο για την μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η Eurobank Equities, αύξηση κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή που ήταν στα 8,40 ευρώ.

Στην έκθεσή της η Eurobank Equities τονίζει ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συγκαταλέγεται στις Top Επιλογές της, επισημαίνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας που θα ξεπερνά τα 1,9 GW στο τέλος του 2021.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία έχει 550MW υπό κατασκευή και κατέχει άδειες παραγωγής για άλλα 2,4 GW, με την Eurobank Equities να υπογραμμίζει ότι μακροπρόθεσμοι στόχοι της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία) θα καλυφθούν γρηγορότερα σε σχέση με το Business Plan (2021 σε σχέση με το 2025).

Keywords
Τυχαία Θέματα