ΣΥΡΙΖΑ: Σε νέα περιδίνηση για το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Σπαράσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, δίχως να μπορεί να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο ή να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την πολιτική συγκυρία μετατρέποντάς την σε θετική γνώμη.

Μετά το χτύπημα του Σταύρου Κοντονή, από τo βράδυ του Σαββάτου τα social media έχουν κατακλυστεί από αρνητικά σχόλια για το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Η Αυγή, που απεικόνιζε τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά,

με τίτλο «δεν είναι αθώοι», δηλαδή το σύνθημα για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Το εν λόγω πρωτοσέλιδο κατάφερε να φέρει απέναντι ακόμη και ανθρώπους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αυτό αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στα Νέα.

Αντίθετοι με το πρωτοσέλιδο της Αυγής εμφανίστηκαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο Facebook, οι Δημήτρης Χριστόπουλος και Αντώνης Λιάκος.

Αρχικά, ο καθηγητής και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χριστόπουλος, τόνισε ότι «όπως νουνεχείς δεξιοί άνθρωποι, πρέπει να καταδικάζουν την βουρκώδη σπουδή της κυβέρνησης να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το έτερο άκρο της Χρυσής Αυγής, έτσι σώφρονες αριστεροί πρέπει να καταδικάζουν την αντίδραση της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ να ανασύρει το ‘δεν είναι αθώοι’ για τους δύο τελευταίους πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας».

Και συνέχισε: «Το να καταδικάζεις μόνο τα φάουλ του αντιπάλου είναι βολικό. Στα δικά σου φάουλ δοκιμάζεται η πολιτική σου αξιοπιστία. Ειδάλλως, σε αυτήν την κλωτσοπατινάδα, η πολιτική αναβάπτιση της Άκρας Δεξιάς καιροφυλακτεί. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το λόγο μας. Ανυπέρθετη προτεραιότητα σήμερα ο θρυμματισμός της Χρυσής Αυγής και όχι ανέφελοι συμψηφισμοί. Ο αντιφασισμός είναι ο κατεξοχήν υπαρξιακός αγώνας της Αριστεράς. Πάντα ήταν. Είναι κρίμα να τον ισοπεδώνει με ευτελείς και μυωπικούς τακτικισμούς».

Όπως νουνεχείς δεξιοί άνθρωποι, πρέπει να καταδικάζουν την βουρκώδη σπουδή της κυβέρνησης να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως…

Geplaatst door Dimitris Christopoulos op Zaterdag 10 oktober 2020

Τη διαφωνία του με το επίμαχο πρωτοσέλιδο εξέφρασε και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, τονίζοντας ότι «η νέα εποχή χρειάζεται καινούργια προσέγγιση».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την Νέα Δημοκρατία, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Το πρωτοσέλιδο έμεινε ασχολίαστο από κορυφαία στελέχη, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου. Υπέρ τάχθηκαν η Ζανέτ Τσίπρα, σχολιάζοντας στο Facebook «προφανώς», και ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Επειδή το θράσος… επειδή οι αλλεπάλληλες, οργανωμένες, άθλιες απόπειρες να γυρίσει η ατζέντα… ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ… Μπράβο στην Αυγή!».

Keywords
Τυχαία Θέματα