Σύνοδος Πρυτάνεων: «Τεράστια ανησυχία ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου»
H Σύνοδος των Πρυτάνεων υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της, μια μέρα μετά τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και την επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτήριο την Κυριακή, ότι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αποτελεί την «αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών», καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.
Σε ανακοίνωσή της η Σύνοδος των Πρυτάνεων τονίζει: «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του προεδρείου. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα Πανεπιστήμιά μας».
Την ίδια ώρα ανησυχεί η Σύγκλητος του ΕΜΠ ενόψει του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα στο ΟΠΑ και η επέμβαση καταστολής προκαλούν τεράστια ανησυχία ενόψει και του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το πανεπιστημιακό άσυλο προσδιορίζει ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πρέπει να προστατεύεται και να αξιοποιείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ευρεία ανταλλαγή απόψεων και την καλλιέργεια νέων ιδεών με βασικό σκοπό το όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η συζήτηση, η καλλιέργεια και η έκφραση ιδεών και νέας γνώσης, πρέπει να γίνεται εντός του χώρου του πανεπιστημίου ελεύθερα και ανεμπόδιστα από κάθε είδους παρέμβαση, με σεβασμό και κατανόηση των απόψεων όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας χωρίς λογικές αποκλεισμού, επιβολής ή διώξεων, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι καινούργιες ιδέες να έχουν δημιουργικό και επωφελή ρόλο για την κοινωνία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία και την ανεμπόδιστη πραγματοποίηση δημιουργικού διάλογου εντός του πανεπιστημίου είναι η αποτροπή ενεργειών και γεγονότων που δυσφημούν και τελικά υπονομεύουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Ο εποικοδομητικός ρόλος όλων των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντικός».
The post Σύνοδος Πρυτάνεων: «Τεράστια ανησυχία ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου» appeared first on mononews.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ιόνιο και δυτική Ελλάδα πλήττει η «Βικτώρια»
- Χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ σε αγρότες για τη δημιουργία μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων
- Μετά από 131 χρόνια ιστορίας οι Financial Times αποκτούν γυναίκα διευθύντρια
- Καστοριά: Νεκρός άνδρας στη λίμνη
- (Upd) Εκλογές ΟΕΕ: Οι υποψήφιοι των συνδυασμών για την ανάδειξη των μελών της ΣτΑ και των Τοπικών Διοικήσεων
- Λοβέρδος για ποινική δίωξη: Αμετανόητοι σκευωροί, θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους
- Δήλωση σοκ Στίγκλιτς για ελληνική οικονομία: Προσευχηθείτε! Τα πράγματα θα χειροτερέψουν
- Σχέδιο εξόφλησης 76.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων έως τον Ιούνιο του 2020
- Η AEGEAN ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο με δύο νέα δρομολόγια
- Πρόσκληση του προέδρου της Κίνας στον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Πεκίνο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Lihong Zhou: Η Κινέζα τραπεζίτισσα που κινεί τα νήματα της Bank of China σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Φλώρινα
- AEGEAN: Ενισχύει τη παρουσία της στη Κύπρο με δύο νέα δρομολόγια
- Ο Salt Bae και οι συνεταίροι του αναζητούν επενδυτές – Στο 1 δισ. η αποτίμηση των εστιατορίων τους
- ΣΦΕΕ: Παραμένει ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων
- Στα 170 εκατ. ευρώ το «πακέτο» για την χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων από αγρότες
- Ισπανία: Προκαταρκτική συμφωνία του Σάντσεθ με τους Podemos
- «Σαρώνει» την Κέρκυρα η κακοκαιρία «Βικτώρια» – Προβλήματα, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες

- Τελευταία Νέα Mononews
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Φλώρινα
- AEGEAN: Ενισχύει τη παρουσία της στη Κύπρο με δύο νέα δρομολόγια
- Ισπανία: Προκαταρκτική συμφωνία του Σάντσεθ με τους Podemos
- Lihong Zhou: Η Κινέζα τραπεζίτισσα που κινεί τα νήματα της Bank of China σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Στα 170 εκατ. ευρώ το «πακέτο» για την χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων από αγρότες
- ΣΦΕΕ: Παραμένει ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων
- «Σαρώνει» την Κέρκυρα η κακοκαιρία «Βικτώρια» – Προβλήματα, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες
- Ο Salt Bae και οι συνεταίροι του αναζητούν επενδυτές – Στο 1 δισ. η αποτίμηση των εστιατορίων τους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μείωση σε μερικά το 2020
- Η ATC στηρίζει την 3η Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ
- Θεσσαλονίκη: 218 άδειες για λαϊκές αγορές κλήρωσε η Περιφέρεια
- Δικαστήριο ΕΕ: Να σταματήσουν οι χώρες της ΕΕ να στερούν τροφή, στέγαση ή ρουχισμό από αιτούντες άσυλο ως τιμωρία
- Αύξηση εξαγωγών και επενδύσεις €97 εκατ. στην ελληνική αγορά υδατοκαλλιέργειας
- Λοβέρδος: Αμετανόητοι σκευωροί, θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους
- Η Diageo στηρίζει την επιστροφή γυναικών σε θέσεις creative