Συνετρίβη αεροπλάνο στο Αφγανιστάν με 83 επιβάτες

Αεροσκάφος της κρατικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines συνετρίβη στην κεντρική επαρχία Γκαζνί του Αφγανιστάν, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 83 άτομα ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος ούτε για το αν υπάρχουν επιζώντες. Ωστόσο το BBC

μεταδίδει δηλώσεις αξιωματούχου που μιλά για τεχνικό πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Στιγμές αργότερα από το τραγικό συμβάν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ariana μετέδωσε ότι κανένα αεροσκάφος της εν λόγω εταιρείας δεν συγκρούστηκε και πως όλα τα αεροπλάνα είναι λειτουργικά και ασφαλή ενώ άλλη πηγή αναφέρει ότι το αεροπλάνο ανήκει στον Εθνικό Στρατό του Αφγανιστάν.

Το αεροσκάφος συνετρίβη «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, ο Άχμαντ Χαν Σιράτα, διευκρινίζοντας ότι «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» εξαιτίας της παρουσίας ανταρτών.

Η αφγανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ACAA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

Keywords
Τυχαία Θέματα