Στην Κίνα από σήμερα ο Μητσοτάκης – Ποιους Κινέζους επιχειρηματίες θα συναντήσει

Στην Κίνα θα βρίσκεται από σήμερα, Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του για τη Διεθνή Έκθεση China International Import Expo 2019, στην οποία η Ελλάδα είναι μια από τις τιμώμενες χώρες.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος πλαισιώνεται στην επίσκεψή του στην Κίνα από πολυπληθή αντιπροσωπεία ελληνικών επιχειρήσεων, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

και με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες που θα βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Σαγκάη.

Στόχος του πρωθυπουργού, όπως λένε οι συνεργάτες του, είναι να επανασυστήσει και στην ασιατική χώρα την Ελλάδα, θέτοντας τις βάσεις για ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών τόσο σε πολιτικό, όσο και οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού Φόρουμ, ενώ μεταξύ των πολλών επαφών που έχει αυτό τα τριήμερο ξεχωρίζει το γεύμα εργασίας που θα του παραθέσει στο Μέγαρο της COSCO ο πρόεδρος της εταιρείας Ξου Λιρόγκ για να συζητήσουν τα νέα επενδυτικά σχέδια που έχει για τη Ελλάδα η εταιρία που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά. Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με επικεφαλής της Τράπεζας της Κίνας, της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας ZTE, της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, καθώς και της AliBaba που κυριαρχεί στο χώρο του εμπορίου. Επίσης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας ανελκυστήρων Kleeman που έχει επεκταθεί με επιτυχία στην αγορά της Κίνας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του τον μεγάλο αριθμό δυναμικών κλάδων που διαθέτει η ελληνική οικονομία, μεταξύ των οποίων, ο τομέας της ενέργειας, τα logistics και οι εμπορικές μεταφορές, ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίοι θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με 200 και πλέον στελέχη κινεζικών εταιρειών προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει έναBusiness Forum με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως το ανοιχτό Ελληνικό πνεύμα αποτυπώνει τη βούληση της χώρας μας να λειτουργήσει ως «γέφυρα» ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, ειδικά τη στιγμή που η Ελλάδα «ανακτά τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη ως μία εξωστρεφής οικονομία, που είναι ανοιχτή στο εμπόριο και στις επενδύσεις».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την καλλιέργεια ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για το επιχειρείν και διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα είναι χώρα ίσων ευκαιριών για όλους τους επενδυτές.

The post Στην Κίνα από σήμερα ο Μητσοτάκης – Ποιους Κινέζους επιχειρηματίες θα συναντήσει appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα