Στη ΔΕΘ σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης- Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

09:26 7/9/2019 - Πηγή: Mononews

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σήμερα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρίσκεται από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στις

10 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς και με το Δ.Σ των εργαζομένων της ΔΕΘ.

Αργότερα, από τις 10:30 έως τις 13:15, ο πρωθυπουργός θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ. Στη συνέχεια του προγράμματός του, στις 13:20, θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Σημαντική στιγμή στο πρόγραμμα της ημέρας του αποτελεί, φυσικά η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 το βράδυ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο αυτής της ομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Τέσσερα είναι τα κύρια πεδία, στα οποία εκτιμάται ότι θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός:

-Η φορολογία και η φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων, που ήδη εφαρμόζονται, νωρίτερα και από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ), ενώ θα αναφερθεί και στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».

-οι επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων, που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».

-οι εργασιακές σχέσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

-το ψηφιακό κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης, αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης της Fraport. Αργότερα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών, οι οποίοι ετοιμάζονται για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τυφλών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρώμη.

Παρά τον ιδιαίτερο φόρτο του προγράμματός του, στα πλαίσια της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ξέκλεψε λίγο χρόνο, για να δειπνήσει με τη σύζυγό του σε εστιατόριο. Αξιοσημείωτο γεγονός της βραδιάς αποτελεί το ότι κάποιοι Κινέζοι τουρίστες του ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, κάτι που ο πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε.

The post Στη ΔΕΘ σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης- Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα