Σαρηγιάννης: Στα 4.000-5.000 τα κρούσματα κορονοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου – Αναγκαία τα μέτρα

10:44 2/8/2021 - Πηγή: Mononews

Ιδιαίτερα προβληματισμένος αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο ίδιος αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα. Η ίδια αυξητική τάση, μάλιστα, φαίνεται να επικρατεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, γεγονός που προκαλεί την ανησυχία του καθηγητή.

Ο

κ. Σαρηγιάννης, μάλιστα, έκανε ξεκάθαρα λόγο για την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, με στόχο να ανακοπεί αυτή η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού.

«Αν πάρουμε μέτρα, αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000-5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε, επιπλέον, αυτή την στιγμή, ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02, δηλαδή πολύ κοντά στο 1, που είναι η σταθερότητα. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες στο 1,25, γεγονός που συνιστά μια σημαντική αύξηση.

Διαβάστε ακόμη:Ν. Καπραβέλος: Μακροχρόνιες επιπτώσεις της Covid-19 και στα παιδιάΚορονοϊός: Ναι ή όχι στην ενισχυτική δόση του εμβολίου; Οι ειδικοί απαντούνCovid-19: Διαφορετικά τα συμπτώματα ανά ηλικία και φύλο (αναλυτικά στοιχεία)

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα