Έμεινε εκτός βουλής η Μαρία Ελένη Σούκουλη - Βιλιάλη αλλά ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Χωροταξίας

Με απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Διαστηρίου παρέδωσε τη βουλευτική της έδρα στον αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου πολιτικού κόμματος Κωνσταντίνο Κόλλια.

Εμεινε εκτός Βουλής, αλλά δεν πήγε χαμένη. Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώην βουλευτής, πολιτικός μηχανικός, Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, ανέλαβε σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού για θέματα Χωροταξίας.

Η κ. Σούκουλη εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός από το 1998 και ως ιδιώτης επιστημονικός συνεργάτης έχει εργαστεί επί σειρά

ετών στον τομέα της παρακολούθησης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Η κυρία Σούκουλη - Βιλιάλη έμεινε εκτός Βουλής με απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει υποψήφιοι βουλευτές. Το δικαστήριο αποφάσισε να αλλάξουν χέρια δυο έδρες, μια στη ΝΔ και μια στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κορινθία η βουλευτής της ΝΔ Μαρία - Ελένη Σούκουλη - Βιλιάλη παρέδωσε τη βουλευτική της έδρα στον αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου πολιτικού κόμματος Κωνσταντίνο Κόλλια. Στην Ημαθία απώλεσε την βουλευτική έδρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου και την παρέδωσε στον πρώτο επιλαχόντα και πρώην βουλευτή Άγγελο Τόλκα.

Είχε προηγηθεί, η είσοδος στη Βουλή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στις αρχές του έτους, καθώς το Εκλογοδικείο τον δικαίωσε 18 μήνες μετά τις εκλογές με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που έκατσε στα έδρανα με μόλις έξι ψήφους διαφορά να αναγκάζεται να παραδώσει την έδρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα