Πώς οι γυναίκες υπερήρωες άλλαξαν τα δεδομένα στον κινηματογράφο

Superman. Spider-Man. Batman. Iron Man. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, το Hollywood μας είχε μάθει πως οι υπερήρωες και η διάσωση του πλανήτη είναι ανδρική υπόθεση. Δυνατοί, με ωραία εμφάνιση και γυμνασμένο σώμα, οι ήρωες των sci-fi ταινιών έσωζαν τον κόσμο από καταστροφές και εξωγήινες επιθέσεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις αγαπημένες τους. Πλέον, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου οι ταινίες

κόμικς έχουν γίνει τόσο κερδοφόρες που το Hollywood έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει χώρος για ταινίες, με υπερήρωες γυναίκες. Μια ιδέα, που βρήκε πρόσφορο έδαφος, ειδικά μετά τη δημιουργία κινημάτων, όπως είναι το #metoo, που ανέδειξε την ανάγκη για την ισχυρότερη παρουσία των γυναικών και την ισότιμη αντιμετώπισή τους.

Η αρχή είχε γίνει με την παρουσίαση γυναικών υπερηρώων στη μεγάλη οθόνη ως μέρος μιας ομάδας. Η Halle Berry, η Famke Janssen και η Anna Paquin ήταν ιδρυτικά μέλη των X-MEN, ενώ το μέλος των Fantastic Four, Sue Storm παρουσιάστηκε με την πάροδο των ετών από την Jessica Alba και την Kate Mara, σε παραγωγές της 20th Century Fox. Η Halle Berry ενσάρκωσε, επίσης, την Catwoman σε μια ανεξάρτητη ταινία της DC, ενώ η  Helen Slater έδωσε ζωή στο Supergirl, αξιοποιώντας την επιτυχία του Superman από τον Christopher Reeve. Η Jennifer Garner ενσάρκωσε την Ηλέκτρα στην ομώνυμη ταινία, κερδίζοντας τη συμπάθεια του κοινού και κάπως έτσι φάνηκε πως είχε ανοίξει ο δρόμος για τις γυναίκες υπερήρωες.

Διαβάστε περισσότερα στο Portraits.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα