Πόρτο Χέλι: Ποιοι επενδύουν στο «Μονακό της Ελλάδας» – Ποιοι διαθέτουν ακίνητα

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και διεθνείς επενδυτές που γνώρισαν το Πόρτο Χέλι ως προορισμό προσωπικής τους αναψυχής, βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή που έχει φτάσει να αποκαλείται ως Μονακό της Ελλάδας.

Η «πεντάστερη» περιοχή της πελοποννησιακής ριβιέρας βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, καθώς ολοένα και περισσότερες συναλλαγές εκτελούνται, προσελκύοντας και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων hotel

operators.

Αυτή την περίοδο έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον για την εξαγορά του Kilada Hills, όπως ισχυρίζονται οι επικεφαλής της βρετανικής DCI Advisors. Σύμφωνα με ενημέρωση της εισηγμένης, το χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε αυτή τη φάση είναι ενθαρρυντικό, καθώς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει ενεργά η διαδικασία πωλήσεων για το έργο μετά το soft opening του γηπέδου γκολφ, το προσεχές καλοκαίρι. Οι προσφορές θα εξεταστούν από τη DCI προτού ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία πώλησης. Σύμφωνα με τους ιδιούς, οι ανασκαφές έχουν τελειώσει στη λέσχη γκολφ και το beach club, ενώ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης ξενοδοχειακού operator 5 αστέρων, ο οποίος ενδιαφέρεται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο στη στρατηγική επένδυση των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Απόβαση κάνει το brand της Hilton, Waldorf Astoria, στην Πετροθάλασσα Αργολίδας, όπου υλοποιείται η αραβική επένδυση του Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι, Τahnoon bin Zayed Al Nahyan. Το βασικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση σύνθετης τουριστικής υποδομής που θα συνδυάζει πολυτελές ξενοδοχείο προδιαγραφών κατηγορίας πεντάστερου και επιπλωμένες κατοικίες. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ και το βασικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση σύνθετης τουριστικής υποδομής που θα συνδυάζει πολυτελές ξενοδοχείο προδιαγραφών κατηγορίας πεντάστερου και επιπλωμένες κατοικίες.

«Λάτρης» του Πόρτο Χελίου, ο Ιρλανδός Πολ Κόλσον που έχει εξαγοράσει δύο ξενοδοχεία από την AKS της οικογένειας Σιακόλα, το τετράστερο AKS Porto Heli 214 δωματίων και το επίσης τεσσάρων αστέρων AKS Hinitsa Bay, δυναμικότητας 220 δωματίων. Το τελευταίο ανακαινίστηκε ήδη πριν από την πανδημία και περιλαμβάνει ένα συνεδριακό κέντρο μεγάλης χωρητικότητας. Το τίμημα για την απόκτηση των δύο ξενοδοχείων ανήλθε σε 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ιδιοκτησία του έχει περιέλθει και το Κτήμα Αλεξίου. Στο κτήμα, που βρίσκεται μεταξύ του κόλπου της Χηνίτσας και της Κόστα, περιλαμβάνεται ένα μικρό θέρετρο με λιμάνι που συνδέεται με τις Σπέτσες, καθώς και αεροδρόμιο που παραμένει ανενεργό εδώ και δύο δεκαετίες. Οι πληροφορίες θέλουν τη Four Seasons να έχει συζητήσει με τον επιχειρηματία τη συνεργασία με φόντο το Πόρτο Χέλι.

Ως μέλος της Six Sensex της Intercontinental θα λειτουργήσει το παλιό Costa Perla, μία επένδυση της CBE Capital με έδρα το Λονδίνο, της εγχώριας κτηματομεσιτικής Golden Land Goutos, της Taconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Cedar Capital Partners με έδρα το Λονδίνο. Το Infinity Project, προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, θα διαθέτει, σε έκταση 1.600 τ.μ., 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια, 10 επώνυμες βίλες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο και τέλος spa με 8 αίθουσες περιποίησης, υπαίθριο γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store. Το συγκρότημα αναμένεται να πιστοποιηθεί κατά LEED Silver.

Παλιοί και νέοι επενδυτές

Το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο γυμνιστών στην Ελλάδα, το Aktis Salantis έχει περάσει στα χέρια των Ισραηλινών της Gnosis Investments και θα αποτελέσει άλλη μια επένδυση της Radisson στην Ελλάδα. Ένα από τα βασικά σενάρια για το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο των γυμνιστών είναι να λειτουργήσει με το brand Radisson RED.

Στο Πόρτο Χέλι φέρεται να επενδύουν από κοινού ο Σάκης Καλλιτσάντσης και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος της εισηγμένης αλευροβιομηχανίας. Οι δύο επιχειρηματίες είναι μέτοχοι της ΜΕΛΙΣΣΟΒΡΑΧΟΣ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Ε.Π.Ε, που προωθεί την ανάπτυξη θερέτρου στο Κρανίδι. Τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος προενέκρινε τη μελέτη Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε εκτός σχεδίου έκταση 1.220 στρεμμάτων στην Ακτή Costa Bianca, επίσης στο Σαλάντι Κρανιδίου, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου θερέτρου που θα εστιάζει στην υψηλή ποιότητα, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην ήπια ανάπτυξη.

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το οικόπεδο των 627 στρεμμάτων στη Βερβερόντα προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ, αφού είχε κηρυχθεί άγονος, καθώς ούτε και η αναθεωρημένη προσφορά της Γούτος Οικοδομική ήταν κοντά στην αποτίμηση της αξίας του παραθαλάσσιου ακινήτου. Ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές έχει οριστεί η 18η Ιουλίου.

Keywords
Αναζητήσεις
porto-cheli-poioi-ependyoun-sto-monako-tis-elladas--poioi-diathetoun-akinita.htm
Τυχαία Θέματα