Πέφτει στο 1,17% το επιτόκιο για το 15ετές – Ξεπερνούν τα 14 δισ. οι προσφορές

Συνεχίζει να υποχωρεί το προσφερόμενο επιτόκιο για την επανέκδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου, ενώ την ίδια στιγμή διευρύνεται ο αξία των προσφορών.

Μισή ώρα πριν από το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών που υπολογίζεται στις 13:30 σήμερα το μεσημέρι οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 14 δισ. ευρώ ενώ το επιτόκιο είχε πέσει στο 1,17%.

Είναι

χαρακτηριστικό ότι αρχικά το προσφερόμενο επιτόκιο είχε ξεκινήσει από 1,28% (135 μονάδες βάσης συν το middle swap) ενώ πλέον οι μονάδες βάσης του έχουν οδηγηθεί σε 1,25%.

Εκτιμάται ότι από την έκδοση αυτή θα συγκεντρωθούν 2 με 2,5 δισ. ευρώ σε μια περίοδο κατά την οποία το κεφαλαιακό μαξιλάρι που διαθέτει η χώρα ανέρχεται στα 37,9 δισ. ευρώ. Γεγονός που αποτελεί ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στις παρενέργειες που επιφέρει η πανδημία σε ολόκληρο το πλέγμα της εγχώριας οικονομίας.

Ήδη μετά και από τη σημερινή έκδοση η χώρα έχει αντλήσει από την αρχή του έτους κεφάλαια της τάξεως 12 – 12,5 δισ. ευρώ και μάλιστα με ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού έχοντας την έμπρακτη εμπιστοσύνη των αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα